Γιάννης Οικονόμου: «Με τον ΣΥΡΙΖΑ μας χωρίζει τεκτονικό ρήγμα πολιτικά και αισθητικά»

Στις 12:30 είναι προγραμματισμένη η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπo Γιάννη Οικονόμου.

Η ομιλία του πρωθυπουργού στην ΔΕΘ κινήθηκε στο κυβερνητικό τρίπτυχο «συνέπεια, συνέχεια, σταθερότητα», τόνισε ο Γιάννης Οικονόμου, στην καθιερωμένη ενημέρωση (briefing) των διαπιστευμένων πολιτικών συντακτών και ανταποκριτών ξένου τύπου που πραγματοποιείται αυτή την ώρα στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης.

Το σχέδιο που παρουσίασε κ. Μητσοτάκης είναι «ολοκληρωμένο», τόνισε

ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος. Η κυβέρνηση ξέρει πού θέλουμε να πάμε και πώς θα φτάσουμε, συμπλήρωσε.

Ο Γιάννης Οικονόμου ξεκαθάρισε πως δεν είναι στις προθέσεις του πρωθυπουργού καμία αλλαγή του εκλογικού νόμου, παρά μόνο εάν συμφωνούσε σε αυτό ο κ. Τσίπρας αναγνωρίζοντας την ακαταλληλότητα της απλής αναλογικής ιδίως στην παρούσα συγκυρία.

«Τώρα ξέρουμε ποιος μπορεί να διαχειρίζεται κρίσεις», υπογράμμισε. Σε ερώτηση για το αν τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός δεν περιλαμβάνουν τη μεσαία τάξη, ο Γιάννης Οικονόμου είπε: «Δεν αφήνουν κανέναν εκτός. Υπάρχει οριζόντια στήριξη» σε πολίτες, αγρότες και επιχειρήσεις.

Απαντώντας σε ερώτηση για τη νέα «επίθεση» Τσαβούσογλου, ανέφερε ότι η Αθήνα δίνει τις απαντήσεις που πρέπει στους ρητορικούς παροξυσμούς της Άγκυρας, «εκεί που πρέπει και όταν πρέπει».

«Η χώρα μας είναι παράγοντας σταθερότητας και είναι ανοιχτή σε διάλογο με επιχειρήματα και είναι ανυποχώρητη σε ότι αφορά τα κυριαρχικά της δικαιώματα», πρόσθεσε.

«Δεν κρύψαμε την πίστη μας στις ισχυρές κυβερνήσεις, αυτές χρειάζεται ο τόπος», είπε.

«Με τον ΣΥΡΙΖΑ μας χωρίζει τεκτονικό ρήγμα όχι μόνο πολιτικά αλλά και στην αισθητική», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Ο κ. Τσίπρας θα έχει, φαντάζομαι, την ευκαιρία στη ΔΕΘ να διευκρινίσει αν ισχύει ακόμη η προϋπόθεση για συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ σε σχηματισμό κυβέρνησης μόνο αν είναι πρώτο κόμμα στις εκλογές», σημείωσε.

Συνάντηση Μακρόν - Μητσοτάκη

Για τη σημερινή συνάντηση Μακρόν - Μητσοτάκη στη Γαλλία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι θα συζητηθούν διμερή αλλά και περιφερειακά θέματα, καθώς και οι τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.

«Η ενεργειακή κρίση, ο πόλεμος στην Ουκρανία, θέματα που έχουν να κάνουν με την περιοχή μας και τη συνεχιζόμενη επιθετική συμπεριφορά της Άγκυρας», ανέφερε ο κ. Οικονόμου.

Αναφορικά με την αυριανή επίσκεψη του πρωθυπουργού της Βόρειας Μακεδονίας στην Ελλάδα και την συνάντηση που θα έχει με τον Κυριάκο Μητσοτάκη είπε πως «πάντοτε επιδιώκουμε την εμβάθυνση των σχέσεών μας με τους γείτονές μας με την προϋπόθεση ότι τηρούνται τα συμφωνηθέντα στις διεθνείς συνθήκες που υπάρχουν».

Επισήμανε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι λαοί της Ευρώπης είναι η ενέργεια και τόνισε ότι η Ελλάδα έχει βοηθήσει γείτονές της. «Θέλουμε να είμαστε κόμβος ενεργειακής ασφάλειας και μέσα από την αυριανή συζήτηση θα προκύψουν μέσα και τρόποι που θα εμπεδώσουν τη σταθερότητα στο ενεργειακό κομμάτι στην περιοχή μας»., είπε.

Όσον αφορά το πρόγραμμα για τη φθηνή στέγη, θα υπάρξει εξειδίκευση τις επόμενες ημέρες, ανακοίνωσε ο κ. Οικονόμου.

«Η συνεργασίας μας με την συντριπτική πλειοψηφία των ΜΚΟ είναι πολύ καλή, οι περισσότερες επιτελούν σημαντικό έργο», κατέληξε.

Δείτε βίντεο με τις τοποθετήσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου:

{https://www.youtube.com/watch?v=4JrPFd6blVM}

#ΓΙΑΝΝΗΣ_ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ #ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ_ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ #ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Keywords
Τυχαία Θέματα