Γιατί πρέπει να πλένουμε τα εργαλεία του μακιγιάζ

Το 45% των γυναικών παραδέχτηκε πως δεν έχει πλύνει ποτέ το πινέλο μακιγιάζ που χρησιμοποιούν. Τι συνιστούν οι δερματολόγοι.

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσίευσε η Daily Mail, μια στις έξι γυναίκες δεν πλένουν ποτέ τα εργαλεία μακιγιάζ που χρησιμοποιούν.

Οι δερματολόγοι έχουν προειδοποιήσει εδώ και καιρό ότι είναι ζωτικής σημασίας το πλύσιμο των εργαλείων μακιγιάζ καθώς προστατεύουν το δέρμα από επιβλαβή βακτήρια.

Ενώ υπογραμμίζουν πως πολλές είναι οι γυναίκες που το αμελούν.

Έρευνα εταιρίας

καλλυντικών που διεξήχθη σε 1.000 γυναίκες έδειξε ότι το 45% δεν έχει πλύνει ποτέ εργαλεία μακιγιάζ.

Τι συμβαίνει με τα βακτήρια που απορροφώνται στα πινέλα και τα σφουγγάρια του μακιγιάζ

Πολλές φορές, ιδιαίτερα σε εργαλεία που δεν έχουν πλυθεί ποτέ, παρατηρείται η συσσώρευση βακτηρίων γεγονός που μπορεί να προκαλέσει από μολύνσεις μέχρι και ακμή.

Ο Δρ Joe Latimer, μικροβιολόγος στο Πανεπιστήμιο του Salford, δήλωσε:

«Το δέρμα μας είναι ένα οικοσύστημα με μυριάδες βακτήρια, μύκητες και ιούς που ζουν μαζί, και τις περισσότερες φορές, το δέρμα μας διατηρεί την ισορροπία αυτών των βακτηριακών ειδών υπό έλεγχο.

Τα βακτήρια μας βοηθούν να διατηρήσουμε το δέρμα μας υγιές και να μας προστατεύουν από τις λοιμώξεις, αλλά αν ο αριθμός τους γίνει υπερβολικά μεγάλος, μπορεί να καταλήξουμε σε προβλήματα όπως η ακμή, η ατοπική δερματίτιδα, η σμηγματορροϊκή δερματίτιδα ή οι λοιμώξεις των πληγών».

Τι πρέπει να προσέχουμε

Κάθε φορά που φέρνουμε σε επαφή το δέρμα μας με εργαλεία ομορφιάς, όπως πινέλα μακιγιάζ, πετσέτες προσώπου ή ρολά προσώπου, μεταφέρουμε κάποια από τα βακτήρια μας στα εργαλεία.

Με την πάροδο του χρόνου, βακτήρια και παλιά προϊόντα - απομεινάρια περιποίησης και μακιγιάζ συσσωρεύονται στα εργαλεία και αυτό επιτρέπει στα βακτήρια να πολλαπλασιάζονται.

Έτσι, όταν χρησιμοποιούμε ξανά τα εργαλεία, μεταφέρουμε πολλές χιλιάδες από αυτά τα μικρόβια πίσω στο δέρμα μας.

Τα βακτήρια αγαπούν τη ζέστη και την υγρασία

Αυτό σημαίνει ότι αν αποθηκεύουμε τα εργαλεία μακιγιάζ σε υγρό περιβάλλον, θα αναπτυχθούν περισσότερα βακτήρια.

Ο Δρ Latimer στο συγκεκριμένο θέμα απάντησε:

«Για να σταματήσουμε τα βακτήρια να συσσωρεύονται σε δυνητικά ανθυγιεινά επίπεδα, πρέπει να τους αφαιρέσουμε το προϊόν, το νερό και τη θερμότητα, ώστε να μην μπορούν να αναπτυχθούν.

Ο τακτικός καθαρισμός των εργαλείων περιποίησης του δέρματος και του μακιγιάζ και, κυρίως, η αποθήκευσή τους σε ένα ωραίο και στεγνό μέρος είναι ο καλύτερος τρόπος για να γίνει αυτό.

Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να αποκαταστήσετε την ευτυχή ισορροπία μεταξύ εσάς και των βακτηρίων σας, χωρίς να κινδυνεύετε με ενοχλητικά στίγματα ή εξανθήματα».

#ΜΑΚΙΓΙΑΖ #ΠΙΝΕΛΟ #ΔΕΡΜΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα