Γλυκά Νερά: Σήμερα η κηδεία της Καρολάιν στην Αλόννησο, το προφίλ των δραστών

Σήμερα στις 15:00 το μεσημέρι στην Αλόννησο θα παιχτεί η τελευταία πράξη του δράματος για την τραγωδία στα Γλυκά Νερά, καθώς θα πραγματοποιηθεί η κηδεία της άτυχης Καρολάιν

Η σορός της 20χρονης, που δολοφονήθηκε μέσα στο σπίτι της στα Γλυκά Νερά, θα ταξιδέψει από Αθήνα στον Βόλο, και από εκεί με πλοίο της γραμμής θα φτάσει στο λιμάνι της Αλοννήσου.

Ποιους ψάχνει η ΕΛΑΣ

για τη στυγερή δολοφονία, η λίστα των υπόπτων

Ασφυκτικός ήταν ο θάνατος της 20χρονης Καρολάιν, που δολοφονήθηκε άγρια στο σπίτι της στα Γλυκά Νερά, σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση και οι Αρχές συνεχίζουν την προσπάθειά τους ώστε να βρεθούν οι δράστες του στυγερού εγκλήματος που έχει συγκλονίζει όλη τη χώρα, ενώ αναφορά γίνεται ακόμα στον ευρωπαϊκό Τύπο και ειδικά στη Μεγάλη Βρετανία. Συγκεκριμένη είναι η λίστα υπόπτων, στην οποία ψάχνει η ΕΛΑΣ, με δεδομένο πως υπήρξε η πληροφορία και για ύπαρξη μεγάλου ποσού στη μαζονέτα, αν και κάποιοι αξιιωματικοί αποκλείουν αυτό το ενδεχόμενο, δηλαδή να είχαν αυτή την πληροφορία.      

Ο σύζυγος της άτυχης κοπέλας έδωσε νέα κατάθεση, ενώ πραγματοποιήθηκε αναπαράσταση στον χώρο του στυγερού εγκλήματος. Την ίδια ώρα, πολίτες βρέθηκαν έξω από τη μεζονέτα την Τετάρτη (12/05) το απόγευμα, προκειμένου να αφήσουν ένα λουλούδι στη μνήμη της 20χρονης που βρήκε τραγικό θάνατο πλάι στο 11 μηνών βρέφος της. Συγκεκριμένη είναι η λίστα υπόπτων, στην οποία ψάχνει η ΕΛΑΣ. Την Τετάρτη (12/05) στην ασφάλεια κατέθεσαν συγγενείς της 20χρονης Καρολάιν.

Πού επικεντρώνεται η έρευνα της ΕΛΑΣ

«Δεν προκύπτει ότι οι δράστες γνώριζαν ότι στο σπίτι της οικογένειας υπήρχε κρυμμένο σημαντικό χρηματικό ποσό. Θεωρούμε πιθανότερο ότι κάποιες ώρες ή και μέρες πριν από τη ληστεία κατόπτευσαν τα σπίτια της περιοχής και επέλεξαν το συγκεκριμένο θεωρώντας ότι εκεί θα έβρισκαν χρήματα και άλλα αντικείμενα αξίας». Αυτό δήλωσε μιλώντας στην «Καθημερινή» αξιωματικός της Ασφάλειας για το πρωτοφανούς αγριότητας.

Στην έκθεσή του ο ιατροδικαστής επιβεβαίωσε ότι ο θάνατος της 20χρονης Καρολάιν επήλθε από ασφυξία που της προκάλεσαν οι ληστές – δολοφόνοι. Πιθανολογείται ότι οι δράστες στην προσπάθειά τους να την κάνουν να σταματήσει να φωνάζει της έφραξαν το στόμα και τη μύτη με ύφασμα – πιθανόν την μπλούζα της. Ο 32χρονος πιλότος και αυτήκοος μάρτυρας της δολοφονίας της συζύγου του περιέγραψε στην κατάθεσή του στους αστυνομικούς ότι άκουγε την άτυχη κοπέλα να προσπαθεί να φωνάξει με «πνιχτή φωνή» μέχρι που σίγησε. «Σίγουρα ασκήθηκε βία εις βάρος της, ωστόσο στο σώμα της δεν υπήρχαν εξωτερικά ίχνη κακώσεων», πρόσθεσε αρμόδια αστυνομική πηγή.

Τα 15.000 ευρώ που υπήρχαν κρυμμένα στο κουτί του επιτραπέζιου παιχνιδιού θα κάλυπταν το κόστος των πρώτων εργασιών για την ανέγερση ακινήτου σε οικόπεδο που είχαν αγοράσει. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας δεν θεωρούν πιθανό οι δράστες να διέθεταν εσωτερική πληροφόρηση, π.χ. από μέλη ενός συνεργείου οικοδομών, ενώ διευκρινίζουν ότι η οικογένεια δεν απασχολούσε οικιακή βοηθό. Αρμόδιος αξιωματικός δεν διέψευσε πληροφορία που είδε το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με την οποία στη διάρκεια της ληστείας ο ένας από τους δράστες χρησιμοποίησε – απευθυνόμενος σε συνεργό του – διάλεκτο που δεν κατάλαβε ο 32χρονος σύζυγος της άτυχης κοπέλας.

Σε συνδυασμό με τη μαρτυρία του τελευταίου ότι οι δράστες νωρίτερα μιλούσαν καλά ελληνικά, λέγοντάς του «πες μας πού είναι τα λεφτά», η έρευνα της ΕΛΑΣ επικεντρώνεται σε κακοποιούς που είτε προέρχονται από την κοινότητα των Ρομά της Αττικής ή ζουν χρόνια στην Αθήνα και ενδεχομένως διατηρούν ρίζες σε χώρα των Βαλκανίων ή της πρώην Σοβιετικής Ενωσης.&Σε συμμορίες αδίστακτων κακοποιών αναζητά, λοιπόν, η αστυνομία τους δράστες του εγκλήματος, οι οποίοι έκαναν πολλά λάθη, καθώς ενώ έχουν δολοφονήσει την 20χρονη και έχουν πάρει χρήματα για μισή ώρα ακόμα παραμένουν στο σπίτι και συνεχίζουν να ψάχνουν για ακόμα περισσότερα χρήματα.

Υπολογίζεται ότι οι δράστες μπήκαν στο σπίτι της οικογένειας λίγο μετά τις 5 τα ξημερώματα και παρέμειναν στο εσωτερικό του για περίπου 30 λεπτά. Παρότι ο 32χρονος τούς αποκάλυψε γρήγορα πού είχε κρυμμένα τα χρήματα, εκείνοι έπνιξαν την 20χρονη σύζυγό του Καρολάιν δίπλα στο μόλις 11 μηνών βρέφος και συνέχισαν να ψάχνουν τους χώρους του σπιτιού για χρήματα. Ο πιλότος κατάφερε –αν και δεμένος– να καλέσει το «100» στις 6.20 π.μ. Με την έρευνα του τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών την υπόθεση ερευνά και το τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας. Υπάρχει διάχυτη η πεποίθηση ότι οι δράστες ήταν επαγγελματίες ληστές που έχουν εκτίσει ποινές φυλάκισης στη χώρα και έχουν πραγματοποιήσει αντίστοιχης αγριότητας ληστείες στο παρελθόν, όπως αυτή σε σπίτι στο Χαλάνδρι, τον περασμένο Δεκέμβριο.

Οι αστυνομικοί κάνουν αγώνα δρόμου για να ταυτοποιήσουν DNA και αποτυπώματα ενώ στο εγκληματολογικό έχει πάει πάρα πολύ υλικό, καθώς οι κακοποιοί έμειναν πολλή ώρα μέσα στο σπίτι. Παράλληλα έχει σημάνει «κόκκινος» συναγερμός σε αεροδρόμιο, λιμάνια και χερσαία σύνορα για τη σύλληψή τους.  Οι αστυνομικοί έχουν συντάξει μια λίστα με ονόματα υπόπτων, σεσημασμένων κακοποιών που είτε έχουν μπει στη φυλακή είτε γιατί το έχουν ξανακάνει και μόλις έχουν βγει από φυλακή. Θεωρούν, μάλιστα, ότι οι κακοποιοί είναι μέσα σε αυτή τη λίστα που έχουν φτιάξει.

Τι «ξεσκονίζει» η ΕΛΑΣ σχετικά με ληστείες του παρελθόντος

Σημειώνεται ότι η Αστυνομία για να φτάσει στα ίχνη των δραστών «ξεσκονίζει» όλες τις ληστείες που έγιναν την τελευταία πενταετία με την ίδια μεθοδολογία. Σύμφωνα με πληροφορίες από αξιωματικό της αστυνομίας οι δράστες το έχουν ξανακάνει, έχουν ξαναληστέψει, και δεν περίμεναν να αντιδράσει έτσι η κοπέλα. Από εκεί και πέρα, σχετικά με το σενάρια να υπήρχε πληροφόρηση για ύπαρξη μεγάλου ποσοού στη μαζονέτα, δεν αποκλείεται αυτός που είχε δώσει αυτά τα στοχεία να συμμετείχε στην δολοδονική επίθεση και απλά να είχε κάνει συμφωνία με τους δράστες για ποσοστό από τα χρήματα που θα έπαιρναν.

Ξεσκονίζουν το σπίτι για DNA

Όσον αφορά στα στοιχεία από τον τόπο του εγκλήματος, οι αρχές «ξεσκονίζουν» το σπίτι για DNA και αποτυπώματα και εκτιμούν ότι θα βρεθεί γενετικό υλικό, καθώς οι δράστες έμειναν αρκετή ώρα μέσα στο σπίτι και ήρθαν σε επαφή και με τα θύματά τους.

Επίσης, έχει δοθεί σήμα σε αεροδρόμια και λιμάνια, σε μια προσπάθεια να μη διαφύγουν οι δράστες εκτός χώρας. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο «ΣΚΑΪ», η επιλογή του συγκεκριμένου σπιτιού ήταν τυχαία. Οι δράστες φαίνεται να παρακολουθούσαν τον χώρο και τις κινήσεις του ζευγαριού, αφού φαίνεται να υπήρχαν πληροφορίες για την ύπαρξη ακόμα μεγαλύτερου ποσού στο σπίτι.

Αναπαράσταση, παρουσία του συζύγου

Οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση προέβησαν σε αναπαράσταση του φονικού, παρουσία του 33χρονου. Παράλληλα, τα στελέχη της Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας εξετάζουν μια λίστα σεσημασμένων που σχετίζονται με ληστείες.

Νέα κατάθεση από τον σύζυγο: «Έμειναν στο σπίτι για μισή ώρα μετά τον φόνο»

Σε νέα κατάθεση που έδωσε στις αρχές ο σύζυγος, είπε ότι οι δράστες εισέβαλαν στο σπίτι γύρω στις 05:30 και αφού έδεσαν τον ίδιο, έδεσαν και την 20χρονη.

Από τη στιγμή που σταμάτησε να ακούει τη σύζυγό του, εκτίμησε ότι πέρασε ακόμη μισή ώρα μέχρι να φύγουν οι δράστες. Όταν κατάλαβε ότι διέφυγαν χρειάστηκε ακόμα μισή ώρα μέχρι να πιάσει το κινητό του και να το ενεργοποιήσει. Οι αστυνομικοί προέβησαν σε αναπαράσταση, παρουσία του 32χρονου, προκειμένου να αποκτήσουν περισσότερα στοιχεία και λεπτομέρειες για το modus operandi των δραστών, καθώς και για τον τρόπο που ο 32χρονος επικοινώνησε με την αστυνομία.

Ο χρόνος παραμονής μέσα στο σπίτι ήταν αρκετός, καθώς έμειναν για τουλάχιστον μισή ώρα, επομένως οι αστυνομικοί θεωρούν ότι οι δράστες έχουν αφήσει στοιχεία, όπως dna και αποτυπώματα. Θεωρούν, μάλιστα, ότι κατά 98% οι δράστες είναι σεσημασμένοι κακοποιοί. Στο ρεπορτάζ αναφέρεται, επίσης, ότι η έρευνα στο σπίτι ήταν «αντιτρομοκρατικού τύπου», οι αστυνομικοί φορούσαν ειδικές στολές και εξερεύνησαν το παραμικρό.

Πώς κινήθηκαν οι δράστες του φονικού στα Γλυκά Νερά

Οι δράστες εισέβαλαν στο σπίτι της οικογένειας στις 5:30 τα ξημερώματα της Τρίτης από το παράθυρο που βλέπετε στις φωτογραφίες, στην πίσω πλευρά της οικίας, που έβγαζε στο ημιυπόγειο του κτιρίου.

Από εκεί έφτασαν στη σοφίτα, όπου κοιμόταν το ζευγάρι με το παιδί τους. Πρώτα τους ξύπνησαν και μετά τους ακινητοποίησαν. Τον 33χρονο τον έδεσαν χειροπόδαρα και του τύλιξαν τα μάτια, το στόμα και τον λαιμό με ταινία συσκευασίας, σε σημείο που κόντευε να χάσει τις αισθήσεις τους.

Η 20χρονη βρέθηκε δεμένη πισθάγκωνα με την μπλούζα της, ενώ είχε μία ακόμα περασμένη στον λαιμό. Η νεαρή μητέρα αντέδρασε και φέρεται να φώναζε, με συνέπεια οι κακοποιοί να τη σκοτώσουν είτε κλείνοντας το στόμα της με μαξιλάρι είτε διά βρόχου.

Η ιατροδικαστική έκθεση - Την έπνιξαν με τα χέρια τους

Ασφυκτικός ήταν ο θάνατος της 20χρονης Καρολάιν, που δολοφονήθηκε άγρια στο σπίτι της στα Γλυκά Νερά, σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση. Η αιτία θανάτου της άτυχης 20χρονης ήταν, όπως αναφέρεται η «απόφραξη των αεροφόρων οδών, συνεπεία ασφυξίας».

Ένας από τους τρεις δράστες του εγκλήματος, έκλεισε το στόμα και τη μύτη της 20χρονης, χρησιμοποιώντας τη μπλούζα και τα χέρια του, μέχρι η κοπέλα να βρει ασφυκτικό θάνατο.

Τα λάθη των δολοφόνων

Οι τρεις δράστες, σύμφωνα με την εκτίμηση των έμπειρων αξιωματικών της ΕΛΑΣ, είναι πιθανότατα σεσημασμένοι με πλούσιο ποινικό παρελθόν και έχουν αφήσει αποτυπώματα και DNA στο σπίτι, όπου παρέμειναν πολλή ώρα, προκειμένου να βρουν το μεγάλο χρηματικό ποσό, που πίστευαν - μετά από σχετική πληροφόρησή τους- ότι είχαν η άτυχη κοπέλα και ο 32χρονος σύζυγός της.

Δύο ομάδες αστυνομικών του Τμήματος Ανθρωποκτονιών και Διαρρηκτών "ξεσκονίζουν" φακέλους ποινικών που έχουν αποφυλακιστεί, κυρίως το τελευταίο διάστημα, και εκτιμούν ότι τα λάθη που έκαναν οι αδίστακτοι κακοποιοί θα τους οδηγήσουν στον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.

Η Αστυνομία έχει συγκεντρώσει εργαστηριακά ευρήματα από τα ρούχα της 20χρονης και του συζύγου από διάφορους χώρους της μεζονέτας, αλλά και οπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή, προκειμένου να διαπιστώσει το δρομολόγιο των δραστών. Υπενθυμίζεται ότι οι κακοποιοί πριν να εισβάλουν στο σπίτι φρόντισαν να καταστρέψουν μια εξωτερική κάμερα, αλλά και μια εσωτερική που είχε τοποθετήσει το ζευγάρι για να βλέπει το μωρό του.

Οι αστυνομικοί θεωρούν βέβαιο ότι οι κακοποιοί είχαν πληροφόρηση για την αγοραπωλησία ενός οικοπέδου που είχε πραγματοποιήσει το ζευγάρι και θεωρούσαν ότι θα βρουν στο σπίτι ένα «θησαυρό». Οπως είπε ο 32χρονος είχε κάνει ανάληψη ενός ποσού για κάποια έξοδα. Η ΕΛΑΣ ερευνά πρόσωπα που είτε εργάστηκαν στο σπίτι του ζευγαριού, είτε γνώριζαν για τη συγκεκριμένη αγοραπωλησία.

Οι κακοποιοί ήταν αποφασισμένοι να σκοτώσουν, μέχρι να μπορέσουν να βρουν τα χρήματα. «Τους είπα που είχα κρυμμένα τα λεφτά για να τελειώσει γρήγορα το μαρτύριο», είπε σοκαρισμένος στους αστυνομικούς ο 32χρονος και πρόσθεσε: «Άκουγα τη γυναίκα μου να φωνάζει συνέχεια για βοήθεια δεμένη πάνω στο κρεβάτι και εγώ δεμένος στο πάτωμα. Ουρλιάζαμε να μην μας κάνουν κακό. Το μωρό έκλαιγε, η γυναίκα μου φώναζε αυτοί έψαχναν το σπίτι να βρουν και άλλα χρήματα και κοσμήματα».

Μαρτυρία για έναν ύποπτο άνδρα

Σύμφωνα με ρεπορτάζ από την περιοχή του εγκλήματος, ένας κάτοικος της περιοχής κατέθεσε στις αρχές για ένα ύποπτο άτομο γύρω στα 55 με τζόκει που περιφερόταν στην περιοχή πριν από μια εβδομάδα και είπε ότι έχει χαθεί. Σε ερώτηση του κατοίκου αν χρειάζεται βοήθεια, είπε ότι αναζητούσε ένα πρόσωπο από την περιοχή. Ο κάτοικος ανέφερε ότι ο άγνωστος φάνηκε να αιφνιδιάστηκε από την παρουσία του, τον ρώτησε «πού είμαι» ενώ δεν ήθελε να πάει στην αστυνομία, όπως του πρότεινε ο κάτοικος.

ΓΛΥΚΑ ΝΕΡΑΕΓΚΛΗΜΑΕΙΔΗΣΕΙΣΚΑΡΟΛΑΙΝΑΣΤΥΝΟΜΙΑΚΗΔΕΙΑ
Keywords
κηδεία, γλυκα, κηδεία, το φως, αθηνα, ελασ, νέα, μνήμη, συγκεκριμένο, φως, dna, γλυκα, κινηση στους δρομους, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, συλληψεις, Καλή Χρονιά, αστυνομικο τμημα, μνήμη, αστυνομια, γυναικα, θανατος, ιχνη, μητερα, μωρο, ονοματα, ρουχα, ρωτησε, φωτογραφιες, φως, ωρα, dna, αγνωστος, αεροδρομιο, απλα, ατομο, βοηθεια, γινεται, δεδομενο, διαστημα, δοθει, δολοφονοι, δωσει, ευρω, ειπε, υπαρχει, εκθεση, εκτιμηση, ελασ, εβδομαδα, εμειναν, εξοδα, ερευνα, ζωης, ιδια, ιδιο, υπηρχαν, υποθεση, υφασμα, καμερες, κινητο, λαθη, λεφτα, λεπτομερειες, ληστειες, ματια, μυτη, ξημερωματα, οικογενεια, παιδι, πηγη, πιλοτος, πλοιο, ρομα, συγκεκριμένο, συζυγο, συνεχεια, συλληψη, σωμα, σορος, σπιτι, σπιτια, στομα, τμημα, το φως, φυλακη, χαλανδρι, χρονος, ωρες, ασφαλεια, ελληνικα, χωρα, κοπελα, κρεβατι, ληστες, λουλουδι, ομαδες, πληροφοριες, σημα, υλικο, χερια, ζευγαρι
Τυχαία Θέματα