Γνωστή vegan influencer νεκρή από ασιτία: «Πέθανε από λοίμωξη που μοιάζει με χολέρα» λέει η μητέρα της

Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση του θανάτου της Ζάνα Σαμσόνοβα, της 39χρονης Ρωσίδας influencer που ακολουθούσε μια αύστηρη vegan και ωμοφαγική διατροφή, την οποία μάλιστα προωθούσε στις σελίδες της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η γυναίκα - η οποία χρησιμοποιούσε το διαδικτυακό ψευδώνυμο Zhanna D'Art - φέρεται να απεβίωσε στις 21 Ιουλίου, αφού ζήτησε καθυστερημένα ιατρική βοήθεια ενώ ταξίδευε στη Νοτιοανατολική Ασία. Τα αίτια του θανάτου της φέρεται πως ήταν η ασιτία και η εξάντληση.

Καταγόταν από την Ρωσία

και ακολουθούσε επί τουλάχιστον δέκα χρόνια μια ωμοφαγική δίαιτα που αποτελούνταν από φρούτα, φύτρες ηλιόσπορου, smoothies φρούτων και χυμούς. Υπήρχαν επίσης περίοδοι κατά τις οποίες η 39χρονη ακολουθούσε «απόλυτη νηστεία» – όπου αρνιόταν να φάει ή να πιει οτιδήποτε για μέρες.

«Ζούσα έναν όροφο πάνω της και κάθε μέρα φοβόμουν ότι θα έβρισκα το πρωί το πτώμα της», ανέφερε φίλος της μιλώντας στο Newsflash. Παρόλο που την έπεισα να ζητήσει βοήθεια, δεν επέζησε.

Η μητέρα της Σαμσόνοβα δήλωσε ότι η κόρη της πέθανε από «λοίμωξη που μοιάζει με χολέρα». Η επίσημη αιτία θανάτου, ωστόσο, δεν δημοσιοποιήθηκε. Η μητέρα της ενημέρωσε την Vechernyaya Kazan ότι πίστευε ότι η Samsonova απεβίωσε λόγω της κούρασης και της επιβάρυνσης που είχε επιφέρει στον οργανισμό της η αποκλειστικά χορτοφαγική διατροφή.

Παρουσιάζοντας λεπτομερώς το αυστηρό πρόγραμμα διατροφής της σε μία από τις αναρτήσεις της, η Samsonova περιέγραφε ευεργετά οφέλη με μεγάλο ενθουσιασμό:

«Νιώθω το σώμα και το μυαλό μου να μεταμορφώνονται κάθε μέρα. Δεν επιστρέφω ποτέ στις παλιές μου συνήθειες, γιατί λατρεύω τη νέα εκδοχή του εαυτού μου».

Προώθουσε, άλλωστε, την ωμοφαγική δίαιτα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης παρότι η συγκεκριμένα δίαιτα μπορεί να έχει πολλά οφέλη αλλά και μειονεκτήματα για την υγεία.

Αυτά περιλαμβάνουν την έλλειψη βιταμίνης D και ασβεστίου, τα οποία είναι απαραίτητα για υγιή οστά, αλλά και την έλλειψη βιταμίνης Β12, που μπορεί να προκαλέσει καρδιακές παθήσεις, αναιμία, βλάβη στο νευρολογικό σύστημα, ακόμη και στειρότητα.

{https://www.instagram.com/p/CvY8NHdSpkv/}

#INFLUENCER #ΙΝΦΛΟΥΕΝΣΕΡ #VEGAN #ΔΙΑΤΡΟΦΗ #ΔΙΑΙΤΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα