Γονείς πιστεύουν ότι η ψυχική υγεία των παιδιών χειροτερεύει λόγω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης

Το 50% των γονέων, με παιδιά κάτω των 18 ετών, πιστεύει ότι η ψυχική υγεία των παιδιών τους έχει αλλάξει τον τελευταίο χρόνο.

Μια νέα έρευνα που διεξήχθη για λογαριασμό της οργάνωσης On Our Sleeves έδειξε ότι παραπάνω από τους μισούς γονείς, παγκοσμίως, πιστεύουν ότι η ψυχική υγεία των παιδιών τους έχει αλλάξει λόγω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Facebook - Tik Tok
- Instagram

Μεταξύ Απριλίου 2022 και Απριλίου 2023, εφαρμογές όπως το TikTok, το Facebook και το Instagram, εισήγαγαν νέα μέτρα ασφαλείας και συζητήθηκαν νομοσχέδια που θα περιόριζαν την πρόσβαση των χρηστών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Αυτό είναι ένα θετικό βήμα, αλλά οι γονείς δεν μπορούν να εμπιστευτούν ότι αυτό είναι αρκετό», δήλωσε η Dr. Ariana Hoet, κλινική διευθύντρια του On Our Sleeves και παιδοψυχολόγος στο Nationwide Children's Hospital.

Η ίδια συνέχισε λέγοντας ότι:

«Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν την ικανότητα να αυξάνουν το άγχος και την κατάθλιψη στα παιδιά, καθώς και να βρίσκονται αντιμέτωπα με απειλές και εκφοβισμούς».

Το 95% των εφήβων χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Η χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης μεταξύ των παιδιών, ιδίως των εφήβων, έχει εκτοξευθεί τις τελευταίες δύο δεκαετίες. Το 2009, μόνο οι μισοί περίπου έφηβοι χρησιμοποιούσαν καθημερινά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά πέρυσι, το 95% των εφήβων δήλωσαν ότι χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Pew Research Center.

Ορισμένες πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένου του TikTok, έχουν εισαγάγει νέα μέτρα ασφαλείας για τους έφηβους χρήστες, όπως ένα χρονικό όριο 60 λεπτών.

Ένας μεγάλος αριθμός πολιτικών έχουν επίσης εισαγάγει νομοθεσία για τον περιορισμό της πρόσβασης των παιδιών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τον περασμένο μήνα, η Γιούτα έγινε η πρώτη πολιτεία που κωδικοποίησε την προσπάθεια αυτή σε νόμο, ψηφίζοντας δύο νομοσχέδια που αποσκοπούν στην αλλαγή του τρόπου με τον οποίο τα παιδιά αλληλεπιδρούν με τις πλατφόρμες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Το πρώτο νομοσχέδιο απαιτεί τη συγκατάθεση των γονέων προτού τα παιδιά μπορούν να εγγραφούν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης όπως το Instagram και το TikTok.

Ενώ το δεύτερο απαγορεύει στα παιδιά να χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μεταξύ 10:30 μ.μ. και 6:30 π.μ. και απαιτεί επαλήθευση της ηλικίας για όποιον επιθυμεί να χρησιμοποιήσει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

#ΓΟΝΕΙΣ #ΜΕΣΑ_ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ_ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ #ΨΥΧΙΚΗ_ΥΓΕΙΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα