Η MEGA δημοπρασία και τα χρέη στους εργαζόμενους

Πολλά είναι τα σενάρια που διακινούνται ενόψει της δημοπρασίας των τραπεζών για την περιουσία του πρώην Mega δηλαδή την ταινιοθήκη και το αρχείο ειδήσεων και ενημέρωσης του σταθμού.

 

Το λουκέτο στο κανάλι του Mega στο YouTube προμηνύει πως οι τράπεζες και οι ενδιαφερόμενοι

έχουν ολοκληρώσει τον πρώτο κύκλο επαφών. Στα επικρατέστερα σενάρια αναφέρεται το μέγιστο ενδιαφέρον του Βαγγέλη Μαρινάκη να αποκτήσει τον θησαυρό του Mega αλλά και την πιθανή κοινή διεκδίκηση από τους μετόχους παραδοσιακούς καναλάρχες της εταιρείας «Τηλεοπτικά Δικαιώματα» του Γιάννη Βαρδινογιάννη, του Γιάννη Αλαφούζου και του Θοδωρή Κυριακού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σενάριο αυτό υποστηρίζεται από τον σχεδιασμό για τη δημιουργία συνδρομητικής πλατφόρμας με τηλεοπτικά προγράμματα από τους παραπάνω τηλεοπτικούς σταθμούς, οι οποίοι είναι παράλληλα και μέτοχοι του παρόδου δικτύου της Digea.

Εκτός Digea και της εταιρείας «Τηλεοπτικά Δικαιώματα» είναι οι δυο νέοιτηλεοπτικοί σταθμοί One Channel του Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος κατέθεσε πρόταση για τη Forthnet/Nova και το Open του Ιβάν Σαββίδη.

Εντυπωσιακό είναι ότι σε όλα τα σενάρια πιθανά και απίθανα δεν ακούγεται απολύτως τίποτε για τα χρέη του Mega προς τους εργαζόμενους του, οι οποίοι έχασαν μισθούς και αποζημιώσεις παρά το γεγονός ότι η εταιρεία είναι ακόμη θεσμικά εν λειτουργία.

Οι πρώην εργαζόμενοι του Mega επιρρίπτουν την κύρια ευθύνη στον κύριο μέτοχο του πρώην καναλιού Γιάννη Βαρδινογιάννη, στον οποίο καταλογίζουν και την απόφαση να μην κατατεθεί αίτηση για απόκτηση τηλεοπτικής άδειας το 2018.

Keywords
Τυχαία Θέματα