Η δραματική διάσωση των παιδιών που είχε κλειδωμένα ο πατέρας στο ΙΧ με το υγραέριο

Δραματικές ήταν οι στιγμές που οι αστυνομικοί κλήθηκαν να σώσουν τον πατέρα που φαίνεται να αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει με υγραέριο, έχοντας και τα δύο μικρά παιδιά του κλειδωμένα μαζί του στο αυτοκίνητο.

Ο Χρήστος Συμεωνίδης, αναπληρωτής γενικός γραμματέας Ένωσης Αστυνομικών Θεσσαλονίκης, που εκείνο το βράδυ ήταν στο κέντρο της ΕΛΑΣ, μίλησε για το σοκαριστικό

περιστατικό με την ενέργεια του απόστρατου αξιωματικού και για τα λεπτά αγωνίας που μεσολάβησαν μέχρι τη στιγμή που οι αστυνομικοί έσωσαν τον πατέρα και τα δύο ανήλικα παιδιά.

Ο κ. Συμεωνίδης είπε ότι δεν ήταν καθόλου εύκολη η επιχείρηση των αστυνομικών. Όπως αποκάλυψε, αμέσως μετά το τηλεφώνημα της μητέρας στην Άμεση Δράση, ένα περιπολικό από τον Δήμο Λαγκαδά που -ευτυχώς- βρίσκονταν κοντά, έσπευσε άμεσα στο σημείο.

«Επιβεβαίωσαν ότι ήταν τρία άτομα μέσα στο αυτοκίνητο και αμέσως ζήτησαν άδεια από το κέντρο επιχειρήσεων για να σπάσουν το τζάμι», είπε ο κ. Συμεωνίδης. Για κάποια δευτερόλεπτα υπήρξε «πάγωμα» στο κέντρο επιχειρήσεων της Ε¨ΛΑΣ, όταν οι αστυνομικοί που επέβαιναν στο εν λόγω περιπολικό, δεν έβρισκαν τρόπο να σπάσουν το παρμπρίζ του ΙΧ.

«Είχαν ενημερωθεί τόσο η "Υ" όσο και το ΕΚΑΒ, όμως εδώ κάθε δευτερόλεπτο ήταν κρίσιμο», τόνισε ο κ. Συμεωνίδης μιλώντας στο Mega. Περιγράφοντας τα λεπτά τρομερής αγωνίας πρόσθεσε: «Ευτυχώς βρήκαν τρόπο και έσπασαν το τζάμι. Κατάφεραν να σώσουν ζωές και κυρίως -για μένα- των ανήλικων παιδιών, τα οποία φαινόταν να είναι σε ημιλιπόθυμη κατάσταση. Ανά πάσα στιγμή μπορούσε να γίνει μια έκρηξη με το αέριο μέσα στο αμάξι. Όμως, δεν λογάριασαν τίποτα οι συνάδελφοι προκειμένου να σώσουν ζωές».

Ο πατέρας έπαιρνε τα ανήλικα παιδιά μία φορά την εβδομάδα, την Κυριακή. Όταν πήγε η μητέρα να παραλάβει τα παιδιά ήρθε αντιμέτωπη με το συμβάν και άμεσα επικοινώνησε με την Αστυνομία.

Σοκ και ερωτηματικά

Πάντως, σοκ και ερωτηματικά προκαλεί η απόπειρα του 62χρονου απόστρατου αξιωματικού της Αεροπορίας να αυτοκτονήσει και να παρασύρει μαζί του στον θάνατο τα δίδυμα παιδιά του, όταν κλειδώθηκε στο αυτοκίνητο μαζί με τα ηλικίας 2,5 ετών τέκνα του, έξω από το σπίτι της πρώην συζύγου του στο Μελισσοχώρι Θεσσαλονίκης και άνοιξε μια φιάλη υγραερίου.

Τα παιδιά, ένα αγοράκι και ένα κοριτσάκι, που είχαν εισπνεύσει μεγάλη ποσότητα υγραερίου μεταφέρθηκαν στο «Ιπποκράτειο» νοσοκομείο όπου νοσηλεύονται, χωρίς η ζωή τους να διατρέχει κίνδυνο.

Δυσφορία αισθάνθηκε και ένας από τους αστυνομικούς που συμμετείχαν στη διάσωση, και χρειάστηκε να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Ο πατέρας των διδύμων, που λίγο έλειψε να τα σκοτώσει, παραμένει φρουρούμενος, με δύσπνοια, στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία και αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης.

#ΥΓΡΑΕΡΙΟ #ΠΑΤΕΡΑΣ #ΠΑΙΔΙΑ #ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ #ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ #ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Η δραματική διάσωση των παιδιών που είχε κλειδωμένα ο πατέρας στο ΙΧ με το υγραέριο,