Η εφαρμογή «δολοφόνος» του Twitter σπάει κάθε ρεκόρ

Το Threads της Meta ξεπέρασε τα 100 εκατομμύρια χρήστες μέσα σε πέντε ημέρες μετά από το λανσάρισμά του σε 100 χώρες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Quiver Quantitative, η οποία παρακολουθεί τα δεδομένα μέσα από την εφαρμογή Instagram, το Threads έσπασε τα ρεκόρ της ταχύτερα αναπτυσσόμενης εφαρμογής για καταναλωτές ξεπερνώντας ακόμη και το ChatGPT.

To ChatGPT χρειάστηκε δύο μήνες για να φτάσει τα 100 εκατομμύρια χρήστες, η εφαρμογή κοινής χρήσης βίντεο TikTok χρειάστηκε εννέα μήνες, ενώ το Instagram

χρειάστηκε δυόμισι χρόνια για να φτάσει σε αυτό το σημείο μετά την κυκλοφορία του το 2010.

Η εφαρμογή κυκλοφόρησε για συσκευές Apple και Android σε 100 χώρες αργά την περασμένη Τετάρτη (5 Ιουλίου), αλλά δεν είναι ακόμη διαθέσιμη στην Ευρώπη επειδή η Meta η οποία κατέχει επίσης το Facebook και το WhatsApp, έχει αμφιβολίες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο το μπλοκ θα ρυθμίσει τη χρήση προσωπικών δεδομένων από την εφαρμογή.

Οι χρήστες του Threads χρειάζονται έναν λογαριασμό Instagram για να συνδεθούν στη νέα εφαρμογή, με τη δυνατότητα να μεταφέρουν τους λογαριασμούς που ακολουθούν στο Instagram στη νέα πλατφόρμα. Παρά την εστίαση του Ζούκερμπεργκ στην ευγένεια, η αμερικανική μη κερδοσκοπική ομάδα Media Matters είπε ότι ακροδεξιές προσωπικότητες έχουν εγγραφεί στο Threads, συμπεριλαμβανομένου του λευκού εθνικιστή Richard Spencer και του αντισημίτη Nick Fuentes. Μετά από αυτό το Meta κατέβασε τον λογαριασμό του Spencer.

Το Twitter έχει περάσει μια περίοδο παρατεταμένης αναταραχής μετά την εξαγορά του Musk 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων (£38 δις) πέρυσι, με τον δισεκατομμυριούχο να κάνει μια σειρά αλλαγών, όπως περικοπές θέσεων εργασίας και επιβολή χρεώσεων για προηγούμενες δωρεάν υπηρεσίες και ορίων προβολής.

Άνθρωποι του περιβάλλοντος του Μασκ παραδέχονται πως έχουν προκύψει αρκετοί αντίπαλοι, αλλά οι περισσότεροι είναι εξειδικευμένες πλατφόρμες χωρίς την ικανότητα να αναπτυχθούν στην απαραίτητη κλίμακα για να εκθρονίσουν το Twitter.

Ωστόσο αυτό είναι ευκολότερο για το Threads επειδή συνδέεται με το Instagram, το οποίο έχει περισσότερους από ένα δισεκατομμύριο τακτικούς χρήστες. Ο Μασκ απείλησε να μηνύσει τη Meta για κλοπή εμπορικών μυστικών και πνευματικής ιδιοκτησίας, ισχυρισμούς που αρνήθηκε η εταιρεία. Ήδη ξεκίνησε και ο «καυγάς» μεταξύ του Μασκ και του Μαρκ Ζάκερμπεργκ.

Μάλιστα ο Μασκ με ποστ στο λογαριασμό του Twitter - το οποίο έγινε viral επειδή άσκησε κριτική στο Threads, αποκάλεσε το αφεντικό της Meta «lizard boy».

Η ανάρτηση στις 7 Ιουλίου έγραφε: «Ξόδεψα 44 δισεκατομμύρια δολάρια για αυτήν την εφαρμογή και τώρα το αγόρι Lizard αποφάσισε να κάνει copy and paste. Είναι προσωπικό πλέον. Τα λέμε στο κλουβί, Ζακ!».

*Με στοιχεία από τη daily mail

#TWITTER #ΡΕΚΟΡ #ΧΡΗΣΤΕΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Twitter,