Η εξήγηση Πατούλη για το «σκουπιδότοπο» της ανθρωπιστικής βοήθειας: «Ήταν σχισμένα και ακάθαρτα ρούχα, θα τα μάζευε η ανακύκλωση»

Εξηγήσεις για την αλγεινή εντύπωση που προκάλεσαν οι εικόνες «σκουπιδότοπου» με πεταμένα ρούχα, μέρος της ανθρωπιστική βοήθειας προς την Τουρκία, έξω από το Κέντρο Διαχείρισης, Αποθήκευσης και Εφοδιασμού της Περιφέρειας Αττικής, έδωσε ο Γιώργος Πατούλης.

Οι εικόνες με τα πεταμένα ρούχα και τις σχισμένες κούτες -που είχαν συγκεντρωθεί για να αποσταλλούν στην Τουρκία και τη Συρία μετά τους φονικούς σεισμούς- έξω από το κέντρο διαχείρισης στην Περιφέρεια Αττικής,

έκαναν το γύρο του διαδικτύου και προκάλεσαν αντιδράσεις.

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, έδωσε εξηγήσεις για αυτή την κατάσταση, η οποία -όπως είπε- «αδικεί την όλη προσπάθεια» που έγινε για τη συλλογή, τη διαλογή και την αποστολή της ανθρωπιστικής βοήθειας στους σεισμόπληκτους. Περιφέρεια

«Αυτά ήταν τα υπολείμματα κάποιων σκισμένων και ακάθαρτων ρούχων, διότι μέσα στους χιλιάδες τόνους προσπάθειας υπήρχαν οι διαδικασίες της διαλογής και της κατηγοριοποίησης. Αυτά είχαν μείνει τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής για να φύγουν με την ανακύκλωση» ανέφερε ο Γιώργος Πατούλης, μιλώντας για την ανθρωπιστική βοήθεια με τα 100 φορτηγά που πήγαν στις πληττώμενες περιοχές.

«Ερχόντουσαν και έρχονται από τους δήμους εκατοντάδες τόνοι υλικά εκ των οποίων αρκετά θα έπρεπε να αφαιρεθούν», σημείωσε ο περιφερειάρχης.

«Αυτό ήταν ένα κομμάτι, για να φύγει το κονβόι, τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής. Έμεινε από κουρασμένους εθελοντές, για λίγες ώρες, μέχρι να έρθει η ανακύκλωση, κατά τις 10 ή 11 η ώρα, για να τα πάρει. Είναι ρούχα, φθαρμένα και λερωμένα, δεν έχουν χρησιμότητα, καθώς δεν μπορεί να στείλει κάποιος άχρηστα πράγματα για ανθρωπιστική βοήθεια», συμπλήρωσε ο κ. Πατούλης.

#ΓΙΩΡΓΟΣ_ΠΑΤΟΥΛΗΣ #ΡΟΥΧΑ #ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ #ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ_ΑΤΤΙΚΗΣ #ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ_ΒΟΗΘΕΙΑ #ΣΕΙΣΜΟΣ_ΤΟΥΡΚΙΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα