Η Μελόνι λανσάρει το «made in Italy» σε όλο τον κόσμο με... πλοίο!

Το πλοίο θα ξεκινήσει την παγκόσμια περιοδεία του "Made in Italy" για την προώθηση της εθνικής ταυτότητας της χώρας.

Η δεξιά κυβέρνηση της Τζόρτζια Μελόνι θέτει το φαγητό και το κρασί στο επίκεντρο της εθνικιστικής της έκφρασης!

Πλοίο με το όνομα του Ιταλού εξερευνητή Amerigo Vespucci θα ξεκινήσει ένα διετές ταξίδι, καθώς η συντηρητική κυβέρνηση της Ιταλίας θέτει την προώθηση του φαγητού και του κρασιού της χώρας στο επίκεντρο της εθνικιστικής έκφρασης της ιταλικής ταυτότητας.

Θα «πλεύσει» η πολιτιστική και οικονομική κληρονομιά

Το πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού,

που κατασκευάστηκε το 1930 και χαρακτηρίζεται ως το πιο όμορφο πλοίο στον κόσμο, θα αποπλεύσει την 1η Ιουλίου για να «φέρει» το Made in Italy και την αριστεία της χώρας μας στον κόσμο, σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας, Γκουίντο Κροσέτο.

«Οι ένοπλες δυνάμεις βρίσκονται στο πεδίο για να προστατεύσουν την ιταλική πολιτιστική και οικονομική κληρονομιά», πρόσθεσε ο Κροσέτο.

Είναι ολοφάνερο πως η Μελόνι σχεδόν έξι μήνες μετά την ανάληψη της εξουσίας, τα πιο εθνικιστικά χαρακτηριστικά της κυβέρνησής της αρχίζουν να έρχονται στο προσκήνιο.

Λίγες ημέρες πριν από την έκθεση κρασιού, όπου η Μελόνι έθεσε την ιδέα για μια σχολή "Made in Italy", η κυβέρνηση ενέκρινε σχέδιο νόμου που θα απαγορεύει τα τρόφιμα που καλλιεργούνται σε εργαστήρια, συμπεριλαμβανομένου του τεχνητού κρέατος.

Παρά τις διάφορες μελέτες που αναδεικνύουν τα σημαντικά περιβαλλοντικά οφέλη που θα μπορούσαν να επιφέρουν τα τρόφιμα που βασίζονται σε κύτταρα, ο Francesco Lollobrigida, υπουργός Γεωργίας και διατροφικής κυριαρχίας, δήλωσε:

«Τα εργαστηριακά προϊόντα, κατά τη γνώμη μας, δεν εγγυώνται την ποιότητα, την ευημερία και την προστασία του πολιτισμού μας, της παράδοσής μας».

Τα τρόφιμα, τα οποία χρησιμοποιούνται εδώ και καιρό από τα δεξιά κόμματα της Ιταλίας ως σύμβολο της πολιτιστικής ταυτότητας, δεν είναι το μόνο πράγμα που η κυβέρνηση θεωρεί ότι απειλείται, σύμφωνα με τον Guardian.

«Αγγλικές λέξεις και εκφράσεις μολύνουν την ιταλική γλώσσα»

Δυσαρεστημένος με τους αγγλικούς όρους όπως "έξυπνη εργασία", "μάνατζερ" ή "μπέιμπι σίτινγκ" που μολύνουν την ιταλική γλώσσα, ο Φάμπιο Ραμπέλι, βουλευτής, πρότεινε νόμο που θα απαγορεύει τη χρήση αγγλικών όρων με τους υπαίτιους να τιμωρούνται με πρόστιμο έως και 100.000 ευρώ (88.000 λίρες).

Η πρόταση έχει απόηχο από το φασιστικό παρελθόν της Ιταλίας, με ορισμένους επικριτές να τη συγκρίνουν με σχέδιο του Μπενίτο Μουσολίνι που είχε ως στόχο τη διατήρηση της ιταλικής γλώσσας.

Η Σοφία Βεντούρα, καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο της Μπολόνια, δήλωσε:

«Η προώθηση της Ιταλίας σε όλο τον κόσμο είναι κάτι ιερό και έχει αξία ... αλλά υπάρχουν άνθρωποι γύρω από την Μελόνι που έχουν αυτή την εμμονή με την ιταλικότητα, η οποία προέρχεται από έναν κόσμο όπου υπάρχει έντονη αίσθηση αντιπαλότητας. Η πρόταση Ραμπέλι είναι γελοία ... ωστόσο, εν μέρει έχει να κάνει και με το ότι δεν θέλουν να διαταράξουν την ευαισθησία μιας συγκεκριμένης ομάδας του κόμματος ή του εκλογικού σώματος, και έτσι παίζουν αυτό το διφορούμενο παιχνίδι».

#ΙΤΑΛΙΑ #ΠΛΟΙΟ #MADE_IN_ITALY
Keywords
Τυχαία Θέματα
Μελόνι, Italy,meloni, Italy