Η Ρωσία καλεί την Ουκρανία «να αποδεχτεί τις νέες εδαφικές πραγματικότητες»

Η Ρωσία απέρριψε πρόταση ειρήνης του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι που θα περιελάμβανε αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων, λέγοντας πως το Κίεβο πρέπει να αποδεχθεί «νέες πραγματικότητες» επί του εδάφους.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε πως αυτές οι πραγματικότητες περιλαμβάνουν την προσθήκη στη Ρωσία τεσσάρων ουκρανικών περιοχών ως «νέων υποκειμένων» της, αναφερόμενος στις προσαρτήσεις τις οποίες

ανακοίνωσε τον Σεπτέμβριο αλλά οι περισσότερες χώρες μέλη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών έχουν καταδικάσει ως παράνομες.

Αναφορικά με το αίτημα του Ζελένσκι προς τους G7 για περισσότερο στρατιωτικό εξοπλισμό, υποστήριξη για οικονομική και ενεργειακή σταθερότητα, και υποστήριξη για μια ειρηνική λύση που θα ξεκινούσε με την αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων από την Ουκρανία, αρχής γενομένης τα Χριστούγεννα, ο Πεσκόφ είπε:

«Είναι τρία βήματα προς τη συνέχιση των εχθροπραξιών. Η ουκρανική πλευρά πρέπει να λάβει υπόψη τις πραγματικότητες που έχουν αναπτυχθεί στη διάρκεια αυτής της περιόδου», πρόσθεσε απαντώντας σε ερώτηση για την προταθείσα αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων.

Αυτές οι πραγματικότητες δείχνουν πως νέα υποκείμενα έχουν εμφανιστεί στη Ρωσική Ομοσπονδία. Εμφανίστηκαν ως αποτέλεσμα δημοψηφισμάτων που έλαβαν χώρα σε αυτές τις περιοχές. Χωρίς να ληφθούν υπόψη αυτές οι νέες πραγματικότητας, κανένα είδος προόδου δεν είναι δυνατό. Δεν υπάρχει θέμα η Ρωσία να αρχίσει να αποσύρει τα στρατεύματά της μέχρι το τέλος του χρόνου».

#ΡΩΣΙΑ #ΟΥΚΡΑΝΙΑ #ΠΟΛΕΜΟΣ #ΝΤΜΙΤΡΙ_ΠΕΣΚΟΦ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Ρωσία, Ουκρανία,rosia, oukrania