Η Ρωσία βομβάρδισε καταλάθος δικό της χωριό!

Σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ, το ευτυχές γεγονός είναι ότι δεν υπήρξε κανένας νεκρός παρά μόνο υλικές ζημιές σε έξι κτίρια.

Ένα ρωσικό πολεμικό αεροσκάφος προχώρησε την Τρίτη σε «επείγουσα απελευθέρωση» του εκρηκτικού του φορτίου πάνω από ένα χωριό στην περιοχή Βορονέζ της δυτικής Ρωσίας, δήλωσαν οι στρατιωτικές και πολιτικές αρχές.

«Περίπου στις 9:00 π.μ. της 2ας Ιανουαρίου, ενώ ένα αεροπλάνο της Πολεμικής Αεροπορίας πετούσε πάνω από το χωριό Πετροπάβλοβκα στην περιοχή Βορονέζ, έγινε μια επείγουσα απελευθέρωση

αεροπορικών πυρομαχικών», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Πρόσθεσε ότι κανείς δεν σκοτώθηκε ή τραυματίστηκε από την έκρηξη που προκάλεσε η απελευθέρωση, αλλά ανέφερε ότι τουλάχιστον έξι ιδιωτικά κτίρια υπέστησαν ζημιές.

«Διεξάγεται έρευνα για τις συνθήκες του περιστατικού. Μια επιτροπή εργάζεται επί τόπου για να εκτιμήσει τη φύση των ζημιών και να βοηθήσει στην αποκατάσταση των κτιρίων», συνεχίζει η ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας.

Βίντεο και φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειχναν τα επακόλουθα της έκρηξης, με έναν μεγάλο κρατήρα να έχει σχηματιστεί στο χωριό, πολλά κτίρια να έχουν καταστραφεί και συντρίμμια να έχουν διασκορπιστεί σε όλη την περιοχή.

Ο δήμαρχος της περιοχής, Aleksander Gusev, δήλωσε ότι ορισμένοι κάτοικοι της Πετροπαβλόβκα μεταφέρθηκαν σε εγκαταστάσεις προσωρινής στέγασης.

«Ανέθεσα στους συναδέλφους μου στην κυβέρνηση της περιφέρειας Βορονέζ να αντιμετωπίσουν γρήγορα τα ζητήματα που αφορούν τις πληρωμές αποζημιώσεων και την κατασκευή νέων κατοικιών. Δέσμευσή μας είναι να διασφαλίσουμε ότι κανείς δεν θα παραβλεφθεί», έγραψε ο Γκούσεφ στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram.

Η έκρηξη στην Πετροπαβλόβκα έρχεται την ώρα που η Ρωσία εξαπέλυσε την Τρίτη πυραυλικές επιθέσεις εναντίον ουκρανικών πόλεων, σκοτώνοντας τουλάχιστον τέσσερις ανθρώπους και τραυματίζοντας δεκάδες άλλους.

Η Πετροπαβλόβκα βρίσκεται περίπου 150 χιλιόμετρα ανατολικά των συνόρων της Ρωσίας με την Ουκρανία.

#ΡΩΣΙΑ #ΠΟΛΕΜΟΣ #βομβαρδισμός
Keywords
Τυχαία Θέματα
Ρωσία,rosia