Η Βόρεια Ελλάδα «καίγεται»: Έρχεται δύσκολη νύχτα σε Έβρο, Ροδόπη και Καβάλα - Κάηκαν σπίτια, τραυματίστηκαν πυροσβέστες, εκκενώθηκαν οικισμοί

Ανεξέλεγκτη για τρίτη ημέρα καίει η φωτιά στην Αλεξανδρούπολη, ενώ μαίνονται τα πύρινα μέτωπα σε Καβάλα και Ροδόπη. Δύσκολη νύχτα αναμένεται σε όλα τα «πύρινα μέτωπα».

Εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση στην Αλεξανδρούπολη εξαιτίας της φωτιάς η οποία έχει ξεσπάσει στην περιοχή της Δαδιάς με τις εκκενώσεις να είναι συνεχείς.

Το ένα κύριο μέτωπο είναι στη Νίψα, πάνω από την Εγνατία Οδό, ενώ ακολουθεί το μέτωπο από την κάτω πλευρά της Εγνατίας στο Δωρικό και είναι και το έτερο μέτωπο που κινείται από το Λουτρό προς το Μοναστηράκι.

Το 112 στέλνει συνεχώς μηνύματα, με το τελευταίο να καλεί κατοίκους της Αισύμης να φύγουν από την περιοχή εξαιτίας της φωτιάς και να κατευθυνθούν προς την Αλεξανδρούπολη. Επίσης, καλεί τους πολίτες της Αλεξανδρούπολης να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους και να κλείσουν τις πόρτες και τα παράθυρα των σπιτιών τους.

Στη Ροδόπη, για την κατάσβεση της φωτιάς στην Άνω Δροσίνη επιχειρούν 23 πυροσβέστες με 11 υδροφόρα οχήματα και σε αυτή του Μίσχου οκτώ πυροσβέστες με τέσσερα υδροφόρα οχήματα. Από αέρος συνδράμουν δύο αεροσκάφη.

Σε 5 ή 6 ανέρχονται τα σπίτια που κάηκαν στο χωριό Σώστης, όπως επισήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης, Νίκος Τσαλικίδης. Παράλληλα, διευκρίνισε ότι στην περιοχή υπάρχουν δύο πύρινα μέτωπα σε Μίσχο και Άνω Δροσίνη και ανέφερε ότι «η φωτιά έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και έχει επεκταθεί στον ορεινό όγκο προς δυτικά».

Ήδη με μηνύματα 112, έχουν ειδοποιηθεί προς εκκένωση οι κάτοικοι έξι περιοχών και συγκεκριμένα στις περιοχές Μίσχος, Άνω Δροσίνη, Ληνό, Μέγα Πιστό, Σώστης και Πολύανθος, ενώ βρίσκονται επί ποδός «εθελοντές, άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα και η αυτοδιοίκηση», όπως είπε ο κ. Τσαλικίδης.

Η φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη και στην Καβάλα και γι’ αυτό δόθηκε εντολή για εκκένωση τριών ακόμα οικισμών. Σε μήνυμα μέσω του 112 όσοι βρίσκονται σε Νέο Ξεριά, Παλαιό Ξεριά και Γέροντα καλούνται να εκκενώσουν προς τον κόμβο Χρυσούπολης.

Σύμφωνα με το kavalanews.gr στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας έχουν μεταφερθεί τέσσερις πυροσβέστες με ελαφρά εγκαύματα, ενώ ζημιές υπέστη και ένα πυροσβεστικό όχημα. Κάηκαν ολοσχερώς δύο σπίτια και μία αποθήκη.

Νωρίτερα είχαν σταλεί δύο μηνύματα από το 112 στους κατοίκους της Δαμασκηνιάς, Εκλεκτού και Αβραμυλιάς να εκκενώσουν με κατεύθυνση νότια προς Παλαιά Εθνική Οδό και στους κατοίκους του οικισμού Διαλεκτού να φύγουν από την περιοχή με κατεύθυνση επίσης νότια προς Παλαιά Εθνική Οδό.

#ΦΩΤΙΑ #ΦΩΤΙΑ_ΤΩΡΑ #ΕΒΡΟΣ #ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ #ΡΟΔΟΠΗ #ΚΑΒΑΛΑ #ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ #ΕΚΚΕΝΩΣΗ
Keywords
Τυχαία Θέματα