The New Yorker: Στο μέλλον δεν θα υπάρχουν εφημερίδες στα περίπτερα

Παλιότερα κυκλοφορούσες στους δρόμους και έβλεπες συνεχώς δίπλα σου ανθρώπους να κρατούν στο χέρι μία εφημερίδα ή ένα περιοδικό. 

Αν έφευγε κανείς από το τρένο L προς στην πλατεία Union, το 2015, θα παρατηρούσε μία συγκεκριμένη θέση όπου συνήθιζαν να βρίσκονται τα ερειπωμένα γραφεία της πόλης, κάτι σαν ένα μικροσκοπικό νυχτερινό κέντρο.

Εκεί βρισκόταν το μικρό κατάστημα, που ονομάζεται New Stand, και είναι αστραφτερό και λευκό, σαν ένα προϊόν της Apple ενώ από αυτό ακούγεται και μουσική. Αντί για τις συνήθεις προσφορές

εφημερίδων (τα Post, PayDay bars, πλαστικοποιημένο πορνό), πωλούσε τσιπς καλέντουλας και στιγμιαίες κάμερες. Έχει έκτοτε εξαφανιστεί, αλλά άλλα νέα σποτ έχουν βρεθεί σε τριάντα εννέα τοποθεσίες, κυρίως στη Νέα Υόρκη, συμπεριλαμβανομένων των πλοίων της πόλης και του πολυτελούς εμπορικού κέντρου Brookfield Place. Το λογότυπο της εταιρείας είναι ένα πρόσωπο με χαμόγελο που περιέχει τη λέξη "Νέο". Ο ιστότοπος του νέου stand το περιγράφει ως ένα όραμα από το μέλλον: "Φανταστείτε το αγαπημένο σας blog και το αγαπημένο σας μποντέγκα να είχαν ένα μωρό".

Ως επί το πλείστον, το New Stand δεν πωλεί εφημερίδες ή περιοδικά. Οι δημιουργοί του μάλιστα σε δηλώσεις τους στο The New Yorker εκφράζουν την όλη σκέψη τους πίσω από αυτό το πρωτοποριακό project.

Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ

Πηγή: The New Yorker

Keywords
Τυχαία Θέματα