Καιρός: Η πρόγνωση για όλη την εβδομάδα από τον μετεωρολόγο Δ. Παπαϊωάννου για το Dnews

Το πέρασμα της κακοκαιρίας “Εύα” άφησε λίγα προβλήματα, αλλά αξιόλογα ποσά βροχής σε σχεδόν όλη τη χώρα εκτός από τη Θράκη (μόνη εξαίρεση τα δυτικά τμήματα).

Αυτή τη εβδομάδα ο καιρός θα είναι βελτιωμένος με θερμοκρασίες λίγο πιο πάνω από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα και χωρίς αξιόλογα φαινόμενα τουλάχιστον μέχρι την Παρασκευή.

Πιο αναλυτικά, την Τρίτη, αναμένεται γενικά αίθριος καιρός στη χώρα με λίγες

νεφώσεις και χωρίς φαινόμενα (μικρή πιθανότητα μέχρι το ξημέρωμα για παροδική μπόρα στο Ιόνιο και κυρίως την Κεφαλλονιά). Στη Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο θα αναπτυχθούν νεφώσεις, οι οποίες θα είναι πιο αυξημένες στην πρώτη, ενώ το πρωί νεφώσεις θα σχηματιστούν στην Εύβοια, την ανατολική Στερεά και τη βόρεια Κρήτη χωρίς να αναμένονται φαινόμενα. Τοπικά περιορισμένη η ορατότητα και λίγες τοπικές ομίχλες στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή ως προς τις μέγιστες τιμές, θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 20-21 και τοπικά τους 22οC, όμως το πρωί θα πέφτει σε μονοψήφιες τιμές σε αρκετές ηπειρωτικές περιοχές. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βορειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις 4-6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από βορειοδυτικές 2-4 μποφόρ.

Την Τετάρτη, αναμένεται γενικά αίθριος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με νεφώσεις τοπικά αυξημένες σε κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, την ανατολική Θεσσαλία, τη βόρεια Εύβοια και πρόσκαιρα την ανατολική Στερεά. Λίγες βροχές σε τοπικό επίπεδο θα σημειωθούν στην ανατολική Χαλκιδική, την ανατολική Θεσσαλία και πιθανόν τη βόρεια Εύβοια και τις Σποράδες μέχρι το μεσημέρι. Τέλος, μικρή πιθανότητα για παροδική μπόρα το μεσημέρι υπάρχει στο κεντρονότιο τμήμα της Ρόδου. Τοπικές ομίχλες είναι πιθανές στη βόρεια Θράκη, ενώ γενικά το πρωί στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη η ορατότητα . Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση θα φτάνει τους 19-20 και τοπικά κυρίως στα δυτικά τους 21-22οC. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 4-6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από μεταβλητές διευθύνσεις 2-4 μποφόρ.

Την Πέμπτη, τις πρωινές ώρες οι νεφώσεις θα είναι αυξημένες και θα αναπτυχθούν τοπικές ομίχλες σε Θεσσαλία, δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη βόρεια Θράκη και την ανατολική Στερεά. Λίγες νεφώσεις θα αναπτυχθούν και στην Κρήτη και το Ιόνιο. Ψεκάδες-ψιλόβροχο πιθανόν να σημειωθεί στην Πιερία και τα ανατολικά παράκτια τμήματα της Θεσσαλίας. Σταδιακά από το μεσημέρι οι νεφώσεις θα αραιώσουν. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Η θερμοκρασία δε θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 4-6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από μεταβλητές διευθύνσεις 2-3 μποφόρ.

Την Παρασκευή, αναμένεται αρχικά γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις, οι οποίες σταδιακά από το απόγευμα στα βόρεια και ανατολικά θα αυξηθούν και αργά το βράδυ υπάρχει πιθανότητα για βροχή κυρίως στα βορειοανατολικά. Η θερμοκρασία σε πτώση στα βόρεια από το βράδυ. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3-5 μποφόρ με σταδιακή ενίσχυση στο βορειοανατολικό από το βράδυ, ενώ στο Ιόνιο από μεταβλητές 3-5 μποφόρ.

Όσον αφορά το Σαββατοκύριακο, είναι αρκετά αβέβαιο αν θα επηρεαστεί η χώρα από αξιόλογη διαταραχή ή αν τα φαινόμενα θα είναι ασθενή κυρίως στην ανατολική ηπειρωτική χώρα. Πάντως, φαίνεται ότι ο υδράργυρος θα πέσει στα φυσιολογικά και λιγο πιο χαμηλά από την εποχή επίπεδα και θα ενισχυθούν οι βοριάδες.

#ΚΑΙΡΟΣ #ΒΡΟΧΕΣ #ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα