Καιρός: Βροχερό σκηνικό με καταιγίδες και λασποβροχή - Μέχρι πότε θα κρατήσει η κακοκαιρία

Αστατος ο καιρός σήμερα Σάββατο 13/4/19. Δείτε σε ποιες περιοχές θα εντοπίζονται τα έντονα καιρικά φαινόμενα και μέχρι πότε θα διαρκέσει η κακοκαιρία.

Σήμερα Σάββατο 13 Απριλίου αναμένονται νεφώσεις που κατά περιόδους θα είναι αυξημένες, θα υπάρχουν όμως και διαστήματα ηλιοφάνειας. Βροχές και σποραδικές καταιγίδες ή όμβροι θα σημειωθούν στην Πελοπόννησο, την Ανατολική Στερεά, το Βόρειο Αιγαίο και την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη,

οι οποίες θα εξασθενήσουν από τις πρωινές ώρες.

Από το μεσημέρι και έπειτα ανάλογα φαινόμενα θα επηρεάσουν κυρίως τα δυτικά ηπειρωτικά, τη Θεσσαλία και τη Δυτική Μακεδονία. Λόγω των αυξημένων συγκεντρώσεων σκόνης στην ατμόσφαιρα θα σημειωθούν και λασποβροχές. Η ορατότητα έως το πρωί και προς το βράδυ θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 4 έως 16 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία από 7 έως 19, στη Θράκη από 10 έως 17, στα κεντρικά ηπειρωτικά από 8 έως 21, στα νότια ηπειρωτικά από 9 έως 21, στα νησιά του Ιονίου από 10 έως 16, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 11 έως 17, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 14 έως 19, και στην Κρήτη από 15 έως 23 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση από το απόγευμα. Στο Νοτιοδυτικό Αιγαίο και το Κρητικό οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ, σταδιακά όμως θα γίνουν δυτικοί ίδιας έντασης. Στο υπόλοιπο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ.

Πιο αναλυτικά

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις έως το απόγευμα με πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχές έως το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 και τοπικά έως 4 μποφόρ. Η ορατότητα έως το πρωί και προς το βράδυ θα είναι κατά τόπους θα είναι περιορισμένη. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 13 έως 19 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις που θα εναλλάσσονται με διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η ορατότητα έως το πρωί και προς το βράδυ θα είναι κατά τόπους θα είναι περιορισμένη. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 11 έως 19 βαθμούς.

Μακεδονία, Θράκη Καιρός: Στα ανατολικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως της μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Στα δυτικά λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στο Ιόνιο και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος Καιρός: Νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Τα φαινόμενα αργά το απόγευμα θα σταματήσουν. Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και βαθμιαία στα νότια δυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Τοπικά έως 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 9 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη Καιρός: Νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές και στα ορεινά της Κρήτης μεμονωμένες καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Από αργά το απόγευμα τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Ανεμοι: Νότιοι-νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και από το απόγευμα και από τα δυτικά δυτικοί-νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα βόρεια καταιγίδες, πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές τις πρώτες πρωινές ώρες. Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Από αργά τη νύχτα στα νότια θα στραφούν σε δυτικούς. Θερμοκρασία: Από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Αστατος ο καιρός μέχρι την Τρίτη

Άστατος θα είναι ο καιρός έως και της Τρίτη 16 Απριλίου 2019, αφού διαδοχικές ατμοσφαιρικές διαταραχές θα επηρεάσουν τον καιρό της χώρας μας.

Τα κυριότερα χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι βροχοπτώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας έως και την Τρίτη 16/04.

Καταιγίδες αναμένονται τόσο στα ηπειρωτικά όσο και σε νησιωτικές περιοχές, ανεξαρτήτως ώρας της ημέρας, γεγονός που οφείλεται στη συνδυασμένη επίδραση των προαναφερθέντων ατμοσφαιρικών διαταραχών και της αστάθειας που παρουσιάζει η τροπόσφαιρα κατά την άνοιξη.

Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά και σε ορισμένες περιπτώσεις θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ισχυρές ριπές ανέμων.

Σύμφωνα με τα έως τώρα διαθέσιμα στοιχεία και όπως φαίνεται στο χάρτη που ακολουθεί, τα μεγαλύτερα ύψη βροχής έως και το Σαββάτο 13/04 αναμένονται στην Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και σε περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης.

Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή, ενώ και οι άνεμοι στα πελάγη δεν θα ξεπερνούν τα 7 με 8 μποφόρ.

Keywords
Τυχαία Θέματα