Καλά νέα για μία από τις πιο συχνές αλλεργίες που μπορεί να αποβεί μοιραία

Ένας αναστολέας ειδικός για αλλεργιογόνα που επινοήθηκε από ερευνητές του Πανεπιστημίου «Notre Dame» και της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Ιντιάνα έχει αποτρέψει με επιτυχία δυνητικά απειλητικές για τη ζωή αλλεργικές αντιδράσεις στα φυστίκια.

Τα φυστίκια προκαλούν σοβαρές, ενίοτε θανατηφόρες, αντιδράσεις σε περίπου 1,1% του παγκόσμιου πληθυσμού. Η αυστηρή διαιτητική αποφυγή είναι η πιο συνηθισμένη θεραπεία για τις αλλεργίες στα φυστίκια, αλλά ο κίνδυνος τυχαίας έκθεσης είναι υψηλός. Προς το παρόν δεν υπάρχουν θεραπείες για την πρόληψη των αλλεργικών εκδηλώσεων, ωστόσο,

τα νέα είναι... καλά!

Η προσέγγισή μας είναι μοναδική επειδή ο αναστολέας μας αρχίζει να λειτουργεί πριν το αλλεργιογόνο να έχει την ευκαιρία να προκαλέσει αλλεργική αντίδραση, δήλωσε ο Başar Bilgiçer, καθηγητής χημικής και βιομοριακής μηχανικής στο Πανεπιστήμιο Notre Dame.

«Η συνεργασία μας με τον Δρ Μαρκ Κάπλαν στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Ιντιάνα και τον Δρ Σκοτ Σμιθ στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Βάντερμπιλτ κατέστησε δυνατή την ανάπτυξη αυτών των αναστολέων. Με τη βοήθειά τους, μπορέσαμε να αποδείξουμε την ισχύ της προσέγγισής μας σε μελέτες σε ζώα».

Χρησιμοποιώντας έναν αναστολέα cHBI που σχεδίασαν σε προηγούμενη εργασία τους, οι ερευνητές απέτρεψαν αλλεργικές αντιδράσεις σε ποντίκια με ανθρώπινα ανοσοκύτταρα.

Μια εφάπαξ χορήγηση παρείχε προστασία από την αλλεργική αντίδραση στα φυστίκια για πάνω από δύο εβδομάδες. Επιπλέον, όταν χορηγήθηκε λίγο μετά την έναρξη των συμπτωμάτων, ο αναστολέας σταμάτησε την εξέλιξη της αλλεργικής αντίδρασης εν τη γενέσει της.

Τα αποτελέσματα της νέας μελέτης μόλις δημοσιεύθηκαν στο Science Translational Medicine.

#ΕΡΕΥΝΑ #ΦΥΣΤΙΚΙ #ΞΗΡΟΙ_ΚΑΡΠΟΙ #ΑΛΛΕΡΓΙΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Καλά,kala