Καρακατσούλης: Σε 5αστερα ξενοδοχεία και η συνοδεία υπουργών

«Η κυβέρνηση ψήφισε το 2016 διάταξη με την οποία η συνοδεία των υπουργών μπορεί να μένει στα πεντάστερα ξενοδοχεία στα ταξίδα και όχι σε φθηνότερα όπως ίσχυε» αναφέρει ο πρώην βουλευτής του Ποταμιού, Παναγιώτης Καρκατσούλης.

Σε ανάρτησή του στο Τwitter ο κ. Καρκατσούλης έγραψε χαρακτηριστικά «το επίδομα ενοικίου σε ζάμπουλουτους υπουργούς δεν είναι το μόνο "πατριωτικό" μέτρο των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ». Σημειώνει ότι «στις 27/7/2016 νομοθέτησε ώστε η συνοδεία των υπουργών να μένει στα πεντάστερα ξενοδοχεία στα ταξίδια (και όχι

σε φθηνότερα όπως ίσχυε».

Τι όριζε η τροπολογία
Το στέλεχος του κόμματος του Σταύρου Θεοδωράκη αναφέρεται σε τροπολογία που είχε περιληφθεί σε νομοσχέδιο για την πάταξη του λαθρεμπορίου καπνού και που χρονολογείται από τον Ιούλιο του 2016.

Η τροπολογία όριζε ότι για τις αποστολές εντός και εκτός επικράτειας που συνοδεύουν τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της Δημοκρατίας δεν ισχύει το ανώτατο όριο των 60 ημερών κατ' έτος που προβλεπόταν σε προηγούμενη διάταξη του μνημονίου.

Επιπλέον όριζε ότι τα άτομα που συμμετέχουν σε τέτοιες αποστολές μπορούν να διαμένουν στο ίδιο ξενοδοχείο με το πρόσωπο το οποίο συνοδεύουν ενώ τα έξοδα θα βαραίνουν τον προϋπολογισμό του αρμόδιου φορέα του δημοσίου. Η εν λόγω διάταξη για τη διαμονή αφορούσε επίσης και σε αποστολές των οποίων ηγούνται οι υπουργοί Άμυνας, Εξωτερικών και Οικονομικών.

{https://twitter.com/pkarkatsoulis/status/968418135438217217}

Keywords
Τυχαία Θέματα