Καταγγελία για οικονομικό στραγγαλισμό 12 δανειοληπτών ΟΕΚ, στέλνουν τις οφειλές τους στην εφορία

Καταλογισμό οφειλών στην εφορία 12 δανειοληπτών του ΟΕΚ καταγγέλλει η Αδέσμευτη Φωνή των Υπαλλήλων της ΔΥΠΑ.

Όπως αναφέρουν, αυτό έγινε με δύο αποφάσεις του ΔΣ του ΟΑΕΔ κατά δώδεκα (12) δανειοληπτών ΟΕΚ. Συγκεκριμένα, ένα χρόνο πριν, με την με αρίθμ. 2455/57/03.05.2022 (ΑΔΑ: 9Π9Ι4691Ω2-ΒΗ8) απόφαση του ΔΣ ΟΑΕΔ καταλογίστηκαν

στην εφορία οι οφειλές έξι δανειοληπτών τ.ΟΕΚ.

Η απόφαση έχει θέμα: «Σύνταξη πράξεων καταλογισμού κατά έξι (6) δανειοληπτών του τ.ΟΕΚ, κατά των οποίων έχει κινηθεί κοινή αναγκαστική εκτέλεση του ΚΠολΔ» ενώ με την με αρίθμ. 5118/112/20.09.2022 (ΑΔΑ: ΨΓΒΠ4691Ω2-ΝΤΥ) απόφαση του ΔΣ ΟΑΕΔ καταλογίστηκαν στην εφορία οι οφειλές άλλων έξι (6) δανειοληπτών τ.ΟΕΚ με το ίδιο κείμενο ως θέμα.

Όπως σημειώνουν «Ο ΟΑΕΔ δηλαδή αποφάσισε χωρίς να λάβει υπόψη του κανένα απολύτως κοινωνικό κριτήριο, να καταστρέψει οικονομικά 12 δανειολήπτες που χρωστούσαν οφειλές από δάνεια ΟΕΚ. Συγκεκριμένα οι εν λόγω δανειολήπτες από ό,τι διαπιστώνεται από τον τίτλο των αναρτημένων εγγράφων στην Διαύγεια, είχαν επιπλέον οφειλές σε τρίτους φορείς ή Τράπεζεςfunds οι οποίοι ξεκίνησαν την διαδικασία των πλειστηριασμών προκειμένου να εισπράξουν τις οφειλές τους».

Ο ΟΑΕΔ -όπως αναφέρουν- «αντί να ενημερώσει όλους τους τρίτους φορείς στους οποίους επίσης χρωστάνε οι δανειολήπτες ότι ενόσω έχουν οφειλή για δάνειο του ΟΕΚ και έχει γραφτεί και υποθήκη ή προσημείωση, τότε τα σπίτια είναι ακατάσχετα, και να καλέσει τους δανειολήπτες για να ρυθμίσουν την οφειλή τους, με δύο απαράδεκτες αποφάσεις, αποδέχεται ως απολύτως νόμιμους τους πλειστηριασμούς των funds και με την επίκληση του έννομου συμφέροντος καταλογίζει στην εφορία το σύνολο του χρέους υπέρ ΟΕΚ των δανειοληπτών».

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων καλούν την ΔΥΠΑ να ακυρώσει τις σχετικές αποφάσεις και να νομοθετήσουν την εξατομικευμένη ρύθμιση για τους οφειλέτες του ΟΕΚ.

#ΕΦΟΡΙΑ #ΟΕΚ #ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ #ΟΦΕΙΛΕΣ #ΟΑΕΔ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Καταγγελία, ΟΕΚ,katangelia, oek