Κιβωτός του Κόσμου: 8 χρόνια... ανέπαφος ο λογαριασμός μισθοδοσίας του π. Αντώνιου

Καμία ανάληψη από το λογαριασμό μισθοδοσίας του δεν είχε κάνει ο π. Αντώνιος την τελευταία... οκταετία, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, την ώρα που οι εξελίξεις «τρέχουν» για την «Κιβωτό του Κόσμου».

Ο λογαριασμός μισθοδοσίας του π. Αντωνίου έμεινε ανέπαφος αφού δεν παρατηρήθηκαν εκροές από αυτόν, ενώ στον ίδιο λογαριασμό εντοπίστηκαν συνολικά 120.000 ευρώ στο χρονικό

διάστημα της τελευταίας 8ετίας.

Σε όλους τραπεζικούς λογαριασμούς του πατέρα Αντώνιου, της πρεσβυτέρας και της ΜΚΟ, βρέθηκε ότι εγιναν τουλάχιστον 2.000 κινήσεις ενώ αναμένονται και νέα στοιχεία, όπως αναφέρει το ertnews.gr.

Στο στόχαστρο της Αρχής βρίσκεται και το πόθεν έσχες της πρεσβυτέρας η οποία είναι διαχειρίστρια κάποιων λογαριασμών, ενώ η μία από τις δύο θυρίδες που δεσμεύτηκαν, ανήκει στην ηλικιωμένη μητέρα του πατέρα Αντώνιου και βρέθηκε στη Χίο.

Στις αρχές υπάρχει προβληματισμός καθώς έχουν δεσμευτεί λογαριασμοί στους οποίους πολίτες είχαν χρίσει ως συνδικαιούχο τον πατέρα Αντώνιο, και τώρα δεν μπορούν να εκταμιεύσουν ούτε τις συντάξεις τους.

Κιβωτός του Κόσμου: Στην Εισαγγελία το προανακριτικό υλικό που συγκέντρωσε η Οικονομική Αστυνομία

Υποβλήθηκε σήμερα, Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, το προανακριτικό υλικό που συγκέντρωσε η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας στη διάρκεια των εφόδων της σε δομές της ΜΚΟ «Κιβωτός του Κόσμου».

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών υποβλήθηκε το προανακριτικό υλικό που συγκεντρώθηκε από έρευνες της Οικονομικής Αστυνομίας, οι οποίες διενεργήθηκαν σε κεντρικά γραφεία και δομές φιλοξενίας που διατηρεί η «Κιβωτός του Κόσμου» σε Αθήνα, Βόλο, Ιωάννινα, Χίο και Καλαμάτα, καθώς και σε σπίτι, όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ.

Σημειώνεται πως - όπως έγινε γνωστό νωρίτερα - ήδη έχουν εντοπιστεί περισσότεροι από 4 τραπεζικοί λογαριασμοί του π. Αντώνιου και της πρεσβυτέρας – κοινοί ή προσωπικοί, σε δύο τράπεζες ενώ αναμένονται οι απαντήσεις και από άλλα τραπεζικά ιδρύματα.

Οι δύο θυρίδες που βρέθηκαν ανήκουν η μία ανήκει στην Κιβωτό και η άλλη στη μητέρα του π. Αντώνιου.

Ήδη έχουν βρεθεί 300.000 ευρώ στους προσωπικούς τραπεζικούς τους λογαριασμούς (ερευνάται η προέλευση τους), ενώ στο σπίτι της πρεσβυτέρας βρέθηκε σε μετρητά και το ποσό των 350.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται πως μετά από εντολή του επικεφαλής της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος δεσμεύτηκαν οι προσωπικοί λογαριασμοί του π. Αντωνίου, των γονιών του και της πρεσβυτέρας καθώς και οι θυρίδες που εντοπίστηκαν.

#ΚΙΒΩΤΟΣ_ΤΟΥ_ΚΟΣΜΟΥ #ΠΑΤΕΡΑΣ_ΑΝΤΩΝΙΟΣ #ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΑ #ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ_ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα