Κιβωτός του Κόσμου: Ελεύθερος με όρους ο πατέρας Αντώνιος

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο πατέρας Αντώνιος μετά την απολογία του.

Στον πατέρα Αντώνιο επιβλήθηκαν με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, εμφάνιση μία φορά το μήνα σε ΑΤ και εγγύηση 10.000 ευρώ.

Ο π. Αντώνιος έδωσε απολογία τεσσάρων ωρών στην 22η ανακρίτρια για την κατηγορία της κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση ενώ επί μία ώρα απαντούσε στις ερωτήσεις του εισαγγελέα.

Πριν την απολογία του κατέθεσε πολυσέλιδο απολογητικό υπόμνημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο π. Αντώνιος, απολογούμενος, ακολούθησε τη γραμμή της απόλυτης άρνησης, τονίζοντας ότι είναι ψευδείς οι καταγγελιες εναντίον του.

Ειδική μνεία στο απολογητικό του υπόμνημα έχει κάνει στον 19χρονο καταγγέλοντα. Είχε έντονη παραβατική συμπεριφορά, τα όσα καταγγέλει είναι σκευωρία και ενδεχομένως μπορεί και να χρηματίστηκε, υποστηρίζει μεταξύ άλλων ο ιερέας.

Μάλιστα, επικαλείται φωτογραφίες που δείχνουν την πολυτελή ζωή που έκανε το φερόμενο ως θύμα, μετά την κατάθεσή του στις αρχές. Η υπεράσπισή του προσκόμισε βίντεο, που κατά τον κατηγορούμενο, αποδεικνύει ότι την ημέρα κατά την οποία φέρονται να τελέστηκαν οι ασελγείς πράξεις, ο 19χρονος και ο πατέρας Αντώνιος, βρίσκονταν σε διαφορετικά μέρη.

Στο πλευρό του βρισκόταν η πρεσβύτερα, Σταματία Γεωργαντη, η οποία κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης, ενώ ακόμη 20 μάρτυρες υπεράσπισης που προτάθηκαν από τον κατηγορούμενο, κατέθεσαν τις προηγούμενες ημέρες.

Ανάμεσά τους, τουλάχιστον 5 φιλοξενούμενοι σε δομές της Κιβωτού, φέρονται να έχουν καταθέσει ότι τους προσέγγισε ο 19χρονος και τους ζήτησε να καταγγείλουν τον ιδρυτή της Κιβωτού.

Σύμφωνα με τον πρώην επικεφαλής της ΜΚΟ, ο δεύτερος ανήλικος που τον κατήγγειλε για σεξουαλικη κακοποίηση φέρεται να άλλαξε την κατάθεσή του στην ανακρίτρια.

Οι δηλώσεις του δικηγόρου του πατέρα Αντώνιου, Θρασύβουλου Κονταξή:

{https://www.youtube.com/watch?v=b8QlrFykk2Q}

Οι δηλώσεις του δικηγόρου του πατέρα Αντώνιου, Γιάννη Κώτσου:

{https://www.youtube.com/watch?v=Ym_uh0aSUzY}

#ΚΙΒΩΤΟΣ_ΤΟΥ_ΚΟΣΜΟΥ #ΠΑΤΗΡ_ΑΝΤΩΝΙΟΣ #ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ #ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΟΙ_ΟΡΟΙ
Keywords
Τυχαία Θέματα