Κοντοζαμάνης: Όλα ανοιχτά για νέα μέτρα – Τι είπε για σχολεία και εμβολιασμούς

Ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας είπε ότι ο εμβολιασμός δεν μπορεί να γίνει υποχρεωτικός και πως τα σχολεία δεν είναι εστίες μετάδοσης.

Μιλώντας στην τηλεόραση του MEGA», ο αναπληρωτής Υπουργός σημείωσε ότι η κυβέρνηση εξετάζοντας τις εισηγήσεις των ειδικών, θα λάβει τις αποφάσεις της. «Συζητάμε κάθε ενδεχόμενο, όλα τα πιθανά μέτρα ώστε να προλάβουμε τη μεγάλη διασπορά του ιού» ενώ τόνισε πως το πρώτο μέλημα μας πρέπει να είναι η ορθή τήρηση των μέτρων.

Τα σχολεία

δεν αποτελούν εστίες μετάδοσης

Μέσα στα μέτρα που θα αξιολογηθούν, όπως δήλωσε ο αναπληρωτής Υπουργός βρίσκεται και το κλείσιμο των σχολείων, ωστόσο το ενδεχόμενο αυτό, τουλάχιστον προς το παρόν φαίνεται να απομακρύνεται καθότι όπως δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Νομίζω ότι τα σχολεία δεν είναι εστίες μετάδοσης. Κρίσιμος παράγοντας για τη λήψη οποιασδήποτε απόφασης είναι και η πίεση που ασκείται στο σύστημα υγείας, η οποία τις τελευταίες ημέρες έχει αυξηθεί, όχι όμως σε ανησυχητικά επίπεδα.

Θα λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα έτσι ώστε το σύστημα υγείας να μην φτάσει στα άκρα του».

Για τους εμβολιασμούς

Αναφερόμενος στον εμβολιασμό των υγειονομικών, ο κ. Κοντοζαμάνης τόνισε ότι ο εμβολιασμός δεν μπορεί να γίνει υποχρεωτικός, ωστόσο όποιος γιατρός ή νοσηλευτής επιθυμεί να εμβολιαστεί, μπορεί να το κάνει κλείνοντας ραντεβού σε εμβολιαστικό κέντρο, στο οποίο θα γίνει δεκτός κατά προτεραιότητα. «Το νούμερο των υγειονομικών που εμβολιάστηκε δε μας ικανοποιεί», είπε ο αναπληρωτής υπουργός, τονίζοντας ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή και θα πρέπει όλοι να εμβολιαστούν.

Από την άλλη, ο κ. Κοντοζαμάνης έκρινε πως ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού βρίσκεται «σε πάρα πολύ καλό σημείο», ενώ έχει εξασφαλιστεί η δεύτερη δόση για όσους έχουν λάβει την πρώτη. «Πιστεύουμε ότι μέχρι το καλοκαίρι θα έχουμε εμβολιάσει ικανότατο ποσοστό του πληθυσμού που θα μας δώσει τη δυνατότητα να ανοίξει ο τουρισμός», πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι όσοι πολίτες κάνουν το εμβόλιο, θα λαμβάνουν βεβαίωση εμβολιασμού.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κοντοζαμάνης, Όλα,kontozamanis, ola