Κορονοϊός: Ανοιγμα σχολείων μετά τα Φώτα λένε οι λοιμωξιολόγοι, έχουμε αρκετό δρόμο ακόμα

Χωρίς τον υφυπουργό πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, η καθιερωμένη ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας για τις εξελίξεις της πανδημίας του κορονοϊού και τα κρούσματα σήμερα.

Στα κρούσματα σήμερα αναφέρθηκε η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου και τον Επίκουρο Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, τονίζοντας ότι η διατήρηση της πίεσης λόγω της πληρότητας των ΜΕΘ συνεχίζεται, παρά το γεγονός ότι o ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων παρουσιάζει μείωση.

Όπως

είπε παρατηρείται μείωση στην εισαγωγή ασθενών στα νοσοκομεία, αλλά υπάρχει διατήρηση της πίεσης του συστήματος υγείας λόγω των ΜΕΘ στη Βόρεια Ελλάδα.

Επιπλέον διευκρίνισε ότι το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 250 κρούσματα κορονοϊού στην Αττική, 243 στη Θεσσαλονίκη και 102 στο Κιλκίς.

Παράλληλα ανέφερε οτι η επιτροπή λοιμωξιολόγων εισηγούνται το άνοιγμα των σχολείων μετά τα Φώτα, ενώ για ακόμη μία φορά δήλωσε ότι σύμφωνα με τα επιστημονικά δεδομένα, δεν έχει παρατηρηθεί εξάπλωση του ιού στα σχολεία.

Τα σχολεία αποφασίσαμε να μην ανοίξουν γιατί η εικόνα στις ΜΕΘ δεν βελτιώθηκε και δεν θέλαμε ο ιός να κυκλοφορεί στην κοινότητα και γιατί κρίναμε ότι με 7 ημέρες με ανοιχτά σχολεία έως τις διακοπές των Χριστουγέννων δεν θα προσφέρει περισσότερα απ' όσα θα διακινδυνεύαμε τόνισε η κ. Παπαευαγγέλου.

«Να κάνετε υπομονή, να προσέχετε τον εαυτός σας και τους δικούς σας, ας απολαύσουμε τις γιορτές πιο κλειστά και πιο οικογενειακά», ανέφερε η καθηγήτρια.

Τέλος, επισήμανε ότι ένας ασυμπτωματικός σε κλειστό χώρο είναι αρκετός για να μεταδώσει τον ιό σε όλη την παρέα.

Επιβράδυνση στον αριθμό των διαγνώσεων τόσο στην Αττική όσο και στη Θεσσαλονίκη εμφανίζεται τις τελευταίες ημέρες ωστόσο, η Θεσσαλονίκη εξακολουθεί να είναι επιβαρυμένη ανέφερε με τη σειρά του ο Γκίκας Μαγιορκίνης.

Παιδιά και ηλικιακές ομάδες 19-39 εξακολουθούν να είναι σε χαμηλά επίπεδα όσον αφορά την έξαρση των κρουσμάτων.

«Ο ιός εξακολουθεί να μας αφορά όλους, έχουμε αρκετό δρόμο να διανύσουμε και το κουρασμένο σύστημα υγείας, δεν θα μπορέσει να αντέξει αν ξαναπεράσουμε σε εκρηκτική φάση. Πρέπει να φοράμε τη μάσκα και να αποφεύγουμε τις συναντήσεις. Να προφυλάσσουμε τους ηλικιωμένους», τόνισε.

Οσον αφορά τους εμβολιασμούς αυτοί δεν θα είναι υποχρεωτικοί για τους πολίτες, ενώ σε ειδική σελίδα θα μπορούν να εκτυπώνουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Δεν υπάρχει συζήτηση για το αν θα επιτρέπονται οι μετακινήσεις από χώρα σε χώρα ή γενικότερα για όσα άτομα δεν έχουν κάνει το εμβόλιο, σύμφωνα με την Βάνα Παπαευαγγέλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα