Κορονοϊός: Πιο κοντά στην εξασφάλιση αγοράς του εμβολίου η Ευρώπη

Κορονοϊός: Πιο κοντά στην εξασφάλιση αγοράς του εμβολίου η Ευρώπη.  Σύμφωνα με όσα είπαν δύο πηγές της ΕΕ στο Reuters, η Ευρωπαϊκή Ένωση διαπραγματεύεται συμφωνίες αγοράς πιθανών εμβολίων COVID-19 με τiς φαρμακοβιομηχανίες Moderna, Sanofi και Johnson & Johnson και τις εταιρείες βιοτεχνολογίας BioNtech

και CureVac.

Oι συνομιλίες έρχονται σε συνέχεια της συμφωνίας που επιτεύχθηκε τον Ιούνιο από τέσσερα κράτη της Ε.Ε. με την AstraZeneca για την αρχική αγορά 400 εκατομμυρίων δόσεων του δυνητικού εμβολίου COVID-19, που είναι κατ 'αρχήν διαθέσιμο και στα 27 έθνη της ΕΕ.

Οι πληροφορίες σχετικά με τις τρέχουσες συνομιλίες κοινοποιήθηκαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το εκτελεστικό σκέλος της ΕΕ, με υπουργούς υγείας της ΕΕ σε συνάντηση στο Βερολίνο την Πέμπτη, ανέφεραν οι πηγές. Οι πολλαπλές συνομιλίες επιβεβαιώνουν την πιο αποφασιστική στάση της ένωσης για την προμήθεια πιθανών εμβολίων και φαρμάκων COVID-19 μετά τις πρώτες κινήσεις της Ουάσινγκτον στην εξασφάλιση πολλά υποσχόμενων θεραπειών και εμβολίων.

"Συζητούμε με αρκετές εταιρείες για πιθανά εμβόλια COVID-19", δήλωσε εκπρόσωπος της Επιτροπής της ΕΕ στο Reuters την Παρασκευή, αρνούμενος να σχολιάσει περαιτέρω καθώς οι διαπραγματεύσεις ήταν εμπιστευτικές.

Περισσότερα για τις συζητήσεις ΕΔΩ
Keywords
Τυχαία Θέματα