Κόσοβο: Σε «ring» μετατράπηκε το κοινοβούλιο, βουλευτές πιάστηκαν στα χέρια

Καβγάς ξέσπασε στο κοινοβούλιο του Κοσσυφοπεδίου όταν ένας βουλευτής της αντιπολίτευσης έριξε νερό στον πρωθυπουργό ενώ μιλούσε για τα μέτρα της κυβέρνησης για την αποκλιμάκωση των εντάσεων με τους Σέρβους.

Άγριο ξύλο έπεσε μεταξύ βουλευτών στο κοινοβούλιο του Κοσσυφοπεδίου, όταν πέταξαν νερό στον πρωθυπουργό, Άλμπιν Κούρτι.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης του Κοσσυφοπεδίου έχουν επικρίνει τις πολιτικές του Κούρτι στο βορρά, οι οποίες έχουν επιβαρύνει τις σχέσεις με βασικούς δυτικούς συμμάχους.

Οι ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή

Ένωση έχουν ασκήσει πιέσεις στον Κούρτι για να συμβάλει στην ηρεμία της κατάστασης.

Η βία ξέσπασε τον Μάιο όταν οι υποστηριζόμενοι από την αστυνομία αλβανικής καταγωγής δήμαρχοι ανέλαβαν καθήκοντα μετά από εκλογές που η σερβική πλειοψηφία στην περιοχή είχε μποϊκοτάρει ευρέως.

Δεκάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις μεταξύ των τοπικών Σέρβων και της αστυνομίας του Κοσσυφοπεδίου και των ειρηνευτικών δυνάμεων υπό την ηγεσία του ΝΑΤΟ, τροφοδοτώντας τους φόβους για μια σύγκρουση παρόμοια με εκείνη του 1998-99 που στοίχισε τη ζωή σε περισσότερους από 10.000 ανθρώπους.

Την Τετάρτη, ο Κούρτι ανακοίνωσε ότι θα μειώσει τον αριθμό των ειδικών αστυνομικών που σταθμεύουν έξω από τέσσερα δημοτικά κτίρια σε περιοχές με σερβική πλειοψηφία στο βόρειο Κόσοβο και θα διεξάγει νέες δημαρχιακές εκλογές σε καθεμία από τις πόλεις.

Η κίνηση αυτή εξόργισε την αντιπολίτευση, η οποία υποστήριξε ότι ο Κούρτι «πειραματιζόταν» επί μήνες και έθεσε σε κίνδυνο τη διεθνή θέση του Κοσσυφοπεδίου για να κάνει αργότερα πίσω.

Βουλευτής από το Δημοκρατικό Κόμμα του Κοσσυφοπεδίου, πλησίασε τον Κούρτι την ώρα που μιλούσε και του έριξε νερό, προκαλώντας τον καβγά.

Νωρίτερα, βουλευτής του Κούρτι, Μπέσνικ Μπισλίμι, είχε σκίσει ένα σκίτσο που χλεύαζε τον Κούρτι και το οποίο είχε δώσει η αντιπολίτευση στον πρωθυπουργό.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο Κούρτι φυγαδεύτηκε από την αίθουσα συνεδριάσεων κατά τη διάρκεια του χάους.

{https://youtu.be/CbfB99qjBkI}

#ΚΟΣΟΒΟ #ΞΥΛΟ #ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ #ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Κόσοβο,kosovo