Κουφοντίνας: Συνεχίζει την προσπάθεια μεταγωγής στον Κορυδαλλό

Δεύτερη προσπάθεια επιστροφής στις φυλακές Κορυδαλλού, κάνει σήμερα ο καταδικασμένος ως τρομοκράτης της 17Ν , Δημήτρης Κουφοντίνας. Το αίτημα αναβολής ή διακοπής της ποινής, απορρίφθηκε ομόφωνα και με σύμφωνη γνώμη της Εισαγγελέα του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Λαμίας. Παράλληλα, μαίνεται η πολιτική κόντρα γύρω από το πρόσωπό του. Τι εισαγάγει η εισαγγελέας στο δικαστήριο εκτέλεσης Ποινών.

Η εισαγγελέας εισαγάγει στο δικαστήριο εκτέλεσης Ποινών, δεύτερη αίτηση η οποία υποβλήθηκε από τον Κουφοντίνα και τους συνηγόρους  του, ( Θέμης Σοφόρς, Ιώαννα Κούρτοβικ) ζητεί:

Να
ελεγχθεί η νομιμότητα της απόφασης της ΓΓ Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφίας Νικολάου, με την οποία μετατέθη στις φυλακές ΔομοκούΝα ακυρωθεί αυτή η απόφαση και να αναβιώσει η απόφαση μεταγωγής του στις φυλακές ΚορυδαλλούΝα ανασταλεί η απόφαση (μεταγωγής στο Δομοκό) μέχρι να εκδοθεί η απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου Λαμίας.

Ουσιαστικά οι συνήγοροι ζητούν να ελεγχθεί κατά πόσο ήταν σύννομη η απόφαση για μεταγωγή του στις Φυλακές Δομοκού και όχι στον Κορυδαλλό όπου βρισκόταν πριν βρεθεί στην στις αγροτικές φυλακές στην «Κασσαβέτεια».

Κουφοντίνας: Συνεχίζω την απεργία πείνας μέχρι τη δικαίωση

Σε κάθε περίπτωση, ο Δημήτρης Κουφοντίνας τονίζει ότι θα συνεχίσει την απεργία πείνας ακόμα και όταν απορρίφθηκε η αιτησή του για αναβολή της ποινής του ο Δημ. Κουφοντίνας:

«Συνεχίζω την απεργία πείνας μέχρι να ακυρωθεί η παράνομη μεταγωγή μου στον Δομοκό και να με μεταφέρουν στον Κορυδαλλό, όπως προβλέπει ο νόμος τους, που τον ψήφισαν ειδικά για μένα.
Πολιτική είναι η απόφαση της μεταγωγής μου στον Δομοκό, πολιτικά να το λύσουν», ανέφερε σύμφωνα με το eksegersi.gr

Κούρτοβικ: Να μεταφερθεί στον Κορυδαλλό για λόγους ασφάλειας του κράτους

Παράλληλα, αίσθηση έχει προκαλέσει η χθεσινή δήλωση της συνηγόρου του, Ιωάννας Κούρτοβικ για το αίτημα μεταγωγής του στον Κορυδαλλό, καθώς επικαλέστηκε ως λόγο την εθνική ασφάλεια της χώρας.

«Να διατάξει τη μεταγωγή του Κουφοντίνα στον Κορυδαλλό. Ο νόμος του δίνει αυτή τη στιγμή αυτό το δικαίωμα. Για λόγους ασφάλειας του κράτους, της χώρας και δημόσιας τάξης. Έχουμε ένα μείζον ζήτημα δημόσιας τάξης που, νομίζω, δεν μετράει αυτή τη στιγμή η πολιτειακή εξουσία.

«Δεν μετράει ότι θα βρεθούμε σε συνθήκες απειλής της κοινωνικής ειρήνης, της κοινωνικής συνοχής» δήλωσε χαρακτηριστικά στο ThePressproject, σε μία δήλωση που προκάλεσε αντιδράσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα