Κοζάνη: Βίντεο ντοκουμέντο από τον παραλίγο πνιγμό 48χρονης σε σουβλατζίδικο, η σωτήρια μέθοδος Heimlich

Συγκλονιστικό βίντεο καταγράφει τη στιγμή που μία νέα γυναίκα στην Κοζάνη κόντεψε να πνιγεί ενώ έτρωγε σουβλάκι. Πώς την έσωσε αστυνομικός.

Μσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα, η 48χρονη γυναίκα κάθεται στην καρέκλα για να φάει το σουβλάκι της, όταν ξαφνικά την ώρα που τρώει έπαθε επιληπτική κρίση και πήγε να πνιγεί με την μπουκιά της.

Αμέσως σωριάστηκε στο έδαφος χωρίς να μπορεί να αναπνεύσει. Πασχίζει να πάρει ανάσα,

χωρίς να τα καταφέρνει. Η ζωή της κρέμεται σε μια κλωστή.

Στο βίντεο ντοκουμέντο που προβλήθηκε από το MEGA, αποτυπώνεται η προσπάθεια των ανθρώπων στο ψητοπωλείο να σώσουν τη ζωή της γυναίκας που προσπαθεί να αναπνεύσει χωρίς να τα καταφέρει.

Άμεσα κάποιος σπεύδει να φωνάξει ασθενοφόρο, ενώ ο ιδιοκτήτης του καταστήματος προσπαθεί να τη συνεφέρει. «Θεωρήσαμε ότι είναι πνιγμός και τη σηκώσαμε, την χτυπήσαμε στην πλάτη, την πιάσαμε στο στέρνο και στο στήθος για να βγάλει το κομμάτι», λέει ο Παναγιώτης Σεΐχσογλού, ιδιοκτήτης εστιατορίου.

Στο μαγαζί μπαίνει τότε ένας αστυνομικός, ο οποίος σήκωσε τη γυναίκα από το έδαφος και της έκανε την ειδική λαβή για τον πνιγμό για να φτύσει το κομμάτι που δεν μπορούσε να καταπιεί.

Ο αστυνομικός πιέζει και σταυρώνει τα χέρια του στην κοιλιά της γυναίκας προκειμένου να πιέσει τον αέρα που βρίσκεται στον θώρακα και λίγο αργότερα η γυναίκα δείχνει να συνέρχεται, κάθεται στην καρέκλα με αυτούς που την έσωσαν και ζητάει λίγο νερό.

Όπως είπε στο MEGA ο αστυνομικός της Τροχαίας, Θωμάς Δέδες, περιγράφοντας το περιστατικό, τη μέθοδο Heimlich την έμαθε μόλις πριν 10 ημέρες.

«Περίπου πριν 10 μέρες, οργανώθηκε σεμινάριο στο αστυνομικό μέγαρο της Κοζάνης, που ήρθε το ΕΚΑΒ και μας έκανε μαθήματα πρώτων βοηθειών. Ήταν πάρα πολύ σημαντικό για να σωθεί και η κυρία».

Το συγκλονιστικό βίντεο:

#ΚΟΖΑΝΗ #ΣΟΥΒΛΑΤΖΙΔΙΚΟ #48ΧΡΟΝΗ #HEIMLICH
Keywords
Τυχαία Θέματα