Κρίσιμη συνάντηση σήμερα Μπλίνκεν με Χακάν Φιντάν - Απών ο Ερντογάν

Στην Άγκυρα προσγειώθηκε το βράδυ ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν όπου αναμένεται να έχει ένα κρίσιμο τετ α τετ με τον Τούρκο ομόλογό του, Χακάν Φιντάν.

Το αεροπλάνο που μετέφερε τον Άντονι Μπλίνκεν και τη συνοδευτική αντιπροσωπεία στην Άγκυρα προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Esenboğa στις 23.58.

Τον υποδέχθηκαν στο αεροδρόμιο Esenboğa ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Άγκυρα, Τζέφρι Φλέικ, ο γενικός διευθυντής διμερών πολιτικών υποθέσεων για την Αμερική στο Υπουργείο

Εξωτερικών πρέσβης Γιαπράκ Μπαλκάν, ο αναπληρωτής κυβερνήτης της Άγκυρας, Ναμίν Κεμάλ Ναζλι, και πολλοί αξιωματούχοι.

Κατά τις επίσημες συνομιλίες που θα πραγματοποιηθούν μεταξύ του Υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, Χακάν Φιντάν, και του ομολόγου του Άντονι Μπλίνκεν, αναμένεται να συζητηθούν η κατάσταση στη Γάζα, περιφερειακά θέματα και οι διμερείς σχέσεις.

Απών ο Ερντογάν

Σημειώνεται ότι η Άγκυρα δεν συμπεριελήφθη στην αρχική ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρμτεντ για το πρόγραμμα περιοδείας του Άντονι Μπλίνκεν στην περιοχή. Παρά το γεγονός ότι τουρκικές διπλωματικές πηγές έσπευσαν να ανακοινώσουν την επίσκεψη. Αυτό δημιούργησε ερωτήματα και θεωρήθηκε αντανάκλαση των αυξανόμενων διαφορών μεταξύ Τουρκίας και Ηνωμένων Πολιτειών.

Ερωτήματα που πυροδοτεί και η απουσία του προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καθώς βρίσκεται από χθες (Κυριακή 5 Νοεμβρίου) στη γενέτειρά του Ριζούντα και σήμερα πρόκεται να επισκεφθεί μία γειτονική παραμεθόρια περιοχή για να επιθεωρήσει αναπτυξιακά έργα.

#ΑΝΤΟΝΙ_ΜΠΛΙΝΚΕΝ #ΧΑΚΑΝ_ΦΙΝΤΑΝ #ΑΓΚΥΡΑ #ΗΠΑ #ΠΟΛΕΜΟΣ #ΙΣΡΑΗΛ #ΓΑΖΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα