Κτηματολόγιο: Άρχισε η ανάρτηση στην Αθήνα - Αναλυτικός οδηγός

Ξεκίνησε η ανάρτηση για το Κτηματολόγιο στον δήμο της Αθήνας - Πώς γίνεται η διαδικασία, που πλέον πραγματοποιείται για πρώτη φορά ηλεκτρονικά. Όλες οι λεπτομέρεις και οδηγίες.

Περισσότεροι από 150 ιδιοκτήτες ακινήτων προσήλθαν στο κεντρικό γραφείο κτηματογράφησης στα ολυμπιακά ακίνητα στο Γαλάτσι, την πρώτη ημέρα της ανάρτησης για το Κτηματολόγιο στον δήμο της Αθήνας.

Σε αυτό το στάδιο της κτηματογράφησης, οι πολίτες ελέγχουν για τελευταία φορά την ορθότητα των στοιχείων της ατομικής

ιδιοκτησίας τους. Αφού επικαιροποιήσουν τα στοιχεία επικοινωνίας τους, ελέγχουν και επιβεβαιώνουν ή διορθώνουν τυχόν σφάλματα στεξ ην καταγραφή της ακίνητης περιουσίας τους στο Κτηματολόγιο.

Η διαδικασία έχει διάρκεια 2 μηνών για τους κατοίκους εσωτερικού (μέχρι τις 3 Αυγούστου) και 4 μηνών για όσους διαμένουν στο εξωτερικό (μέχρι την 1η Οκτωβρίου 2020).

Με ραντεβού οι συναλλαγές

Ο εκπρόσωπος της αναδόχου κοινοπραξίας, Γιώργος Δημητρίου, δήλωσε στον «Ελεύθερο Τύπο» πως τόσο η πρόσβαση του κοινού όσο και οι συναλλαγές θα γίνονται έπειτα από ραντεβού, τ’ οποίο θα κλείνεται ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία.

Για αυτόν τον λόγο, λειτουργεί τηλεφωνικό κέντρο, ενώ το γραφείο κτηματογράφησης θα λειτουργεί κυρίως για όσους «δυσκολεύονται» με την ηλεκτρονική δήλωση. Σε κάθε περίπτωση, όπως είπε ο κ. Δημητρίου, σημαντικό είναι οι πολίτες πρώτα να βλέπουν στο site τι έχει δηλωθεί και έπειτα να καλούν για διευκρινιστικές ερωτήσεις ή για να κανονίσουν επίσκεψη.

Ποια η διαδικασία

Οι ιδιοκτήτες θα πρέπει πρώτα να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία επικοινωνίας τους στην ιστοσελίδα www.ktimatologio.gr.

Έπειτα θα πρέπει να επισκεφθούν τον σύνδεσμο εδώ, όπου:

Θα δουν το απόσπασμα του Κτηματολογικού Πίνακα και του Κτηματολογικού Διαγράμματος με τις καταχωρημένες πληροφορίες που αφορούν τις ιδιοκτησίες τουςθα ελέγξουν την ορθότητά τους,εάν συμφωνούν, δεν κάνουν καμία ενέργεια, αφού η καταγραφή είναι σωστή,εφόσον ΔΕΝ συμφωνούν με κάποια από τα στοιχεία αυτά, έχουν δικαίωμα εντός δύο μηνών από την έναρξη της Ανάρτησης (και τεσσάρων εάν είστε κάτοικος εξωτερικού) - να υποβάλουν Αίτηση διόρθωσης κτηματολογικών στοιχείων, ηλεκτρονικά μέσω του «E- ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ/Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες» εδώ ή στο γραφείο κτηματογράφησης κατόπιν ραντεβού

Για αναλυτικές πληροφορίες, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του Κτηματολογίου www.ktimatologio.gr

Επικοινωνία με το Γραφείο Κτηματογράφησης Αθήνας: Τηλ: 210-0101010 (καθημερινές 9:00-17:00) Ε-mail: [email protected] (μόνο για πληροφορίες)

Keywords
Τυχαία Θέματα