«Κύριε Μητσοτάκη, τελειώσατε! Ως εδώ!»: Ο Αλέξης Τσίπρας απαντά στον Μητσοτάκη και θέτει το δίλημμα των εκλογών

Ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε σκληρή κριτική στον Κυριακό Μητσοτάκη και υπογράμμισε το δίλημμα των εκλογών: «πρωθυπουργός συμφερόντων ή δημοσίου συμφέροντος»

«Κύριε Μητσοτάκη, τελειώσατε! Ως εδώ!» ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας

στον Κυριάκο Μητσοτάκη, σε μια προσωπική επίθεση στον πρωθυπουργό για το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Κύριε πρωθυπουργέ των παρακολουθήσεων και του παρακράτους που ακούσατε καλά τη φωνή του κ. Σπίτρζη, ακούστε από εδώ ότι τελειώσατε. Έως εδώ. Θα σας ταραξουμε στη νομιμότητα με έναν αγώνα διαρκή και ανένδοτο για την υπεράσπιση του κράτους δικαίου, σημείωσε χαρακτηριστικά ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ - στην ομιλία του στο Φεστιβάλ της Νεολάιας του ΣΥΡΙΖΑ.

Μιλώντας για την ομιλία του πρωθυπουργού στην 86η ΔΕΘ την χαρακτήρισε «πανικόβλητη», ενώ υποστήριξε ότι θα είναι η τελευταία του.

«Η χώρα χρειάζεται ισχυρή και δημοκρατική κυβέρνηση και όχι κυβερνήτη», τόνισε:

Πράγματι χρειαζόμαστε σταθερότητα αλλά ο μεγαλύτερος παράγοντας αστάθειας είναι ένας πρωθυπουργός που υπονομεύει τη δημοκρατική σταθερότητα, προσέθεσε.

«Eίναι θράσος να ζητάει ο κ. Μητσοτάκης μια δεύτερη ευκαιρία», είπε ακόμη θυμίζοντας ότι η παράταξή του κυβερνάει τη χώρα για δεκαετίες.

Απαντώντας στον πρωθυπουργό και στην επίθεση που εξαπέλυσε στον ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι μεγάλη συμφορά για τα συμφέροντα που λεηλατούν τον ελληνικό λαό. Εμείς έχουμε πυξίδα μόνο το δημόσιο συμφέρον» είπε χαρακτηρίζοντας τον κ. Μητσοτάκης ως «πρωθυπουργό των συμφερόντων».

Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για κυβέρνηση προοδευτικής συμμαχίας από τις κάλπες της απλής αναλογικής καλώντας τη νεολαία να προσέλθει στις κάλπες. «Να δώσετε τη μάχη απέναντι στην αποχή», συμπλήρωσε.

«Βusiness με την στεγαστική κρίση»

Σχολιάζοντας τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού είπε, ότι «τα περισσότερα δε θα γίνουν ποτέ», ενώ αναφερόμενος στο πρόβλημα της στεγαστικής κρίσης αναρωτήθηκε ότι εφόσον το αναγνωρίζει η κυβέρνηση γιατί δεν θα διαθέσει μεγαλύτερο ποσό από αυτό που ανακοίνωσε.

«Διοργανώνει business με την στεγαστική κρίση», ισχυρίστηκε ο κ. Τσίπρας καταγγέλλοντας το πρόγραμμα της κυβέρνησης.

«Δεν άκουσα κάτι για το νέο πτωχευτικό νόμο. Άκουσα όμως για δάνεια σε νέους που θα φέρουν τον εφιάλτη των κόκκινων δανείων σε νέους από 18 ετών», δήλωσε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Φεστιβάλ Σπούτνικ.

Το «καθεστώς» Μητσοτάκη απειλεί ευθέως την Δημοκρατία»

Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «η σταθερότητα της αισχροκέρδειας που υποσχέθηκε ο κ. Μητσοτάκης στην κρατικοδίαιτη, διαπλεκόμενη και παρασιτική ελίτ, δεν εξασφαλίζεται ούτε με τη δημοκρατία ούτε με τη διαφάνεια. Γι’ αυτό λοιπόν ακολουθούν αυτές τις άθλιες μεθόδους. Γι’ αυτό έστησε το καθεστώς του ο κος Μητσοτάκης. Γι’ αυτό έστησε και το παρακράτος του. Για να εδραιώσει τη θέση του στην εξουσία. Και να εξασφαλίσει τα κέρδη των λίγων και εκλεκτών που τον στηρίξανε να εκλεγεί, ως αντίδωρο για να συνεχίζουν να τον στηρίζουν».

Ανέφερε, παράλληλα, ότι τα βήματα για δημοκρατία, ελευθερία, πλουραλισμό που έγιναν στη μεταπολίτευση αμφισβητούνται «από μια κυβέρνηση που γνωρίζοντας ότι οι πολιτικές της εξυπηρετούν τους λίγους και φέρνουν σε απόγνωση τους πολλούς, έσπευσε να οικοδομήσει ένα καθεστώς. Που δεν απειλεί τους πολιτικούς της αντιπάλους. Απειλεί ευθέως την ίδια τη δημοκρατία. Και έχει ως στόχο τον έλεγχο της ενημέρωσης. Τη διασπάθιση του δημόσιου πλούτου. Τον έλεγχο των πολιτικών της αντιπάλων. Τον εκφοβισμό και τις διώξεις των ενοχλητικών δημοσιογράφων. Την καταστολή των κοινωνικών αγώνων και ιδιαίτερα των αγώνων της νεολαίας».

Η αθλιότητα των μεθόδων που χρησιμοποιούν για να επιβάλουν αυτό το καθεστώς, δεν θα έπρεπε να μας παραξενεύει. Γιατί συμβαδίζει απόλυτα με την αθλιότητα της πολιτικής τους.

Ή για να το πω διαφορετικά, όσο πιο άθλιες πολιτικές επιχειρούν να επιβάλουν τόσο αθλιότερες γίνονται και οι μέθοδοι που χρησιμοποιούν.

#ΑΛΕΞΗΣ_ΤΣΙΠΡΑΣ #ΣΥΡΙΖΑ #ΟΜΙΛΙΑ #ΣΠΟΥΤΝΙΚ #ΕΚΛΟΓΕΣ #ΔΕΘ #ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα