Κυβερνητικές πρωτοβουλίες με επίκεντρο την «συνέπεια λόγων και πράξεων»

Με την σημερινή να είναι άλλη μια δύσκολη ημέρα σε ότι αφορά την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, ο πρωθυπουργός αναμένεται να περάσει στις 12 το μεσημέρι το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου, στο πλαίσιο των τακτικών μηνιαίων συναντήσεων, για να ενημερώσει την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου για την κατάσταση των πυρκαγιών και την απόλυτη επιφυλακή ολόκληρου του κρατικού μηχανισμού μπροστά σε ένα δύσκολο ακόμη καλοκαίρι.

Θα αναφερθεί στις πρώτες νομοθετικές πρωτοβουλίες που στην κυβέρνηση θεωρούν

ότι έχουν έναν ιδιαίτερο συμβολισμό που συνδέεται με την συνέπεια στην υλοποίηση των προεκλογικών δεσμεύσεων, με βασικότερη όλων αυτή που αφορά στους καλύτερους μισθούς.

Το Μέγαρο Μαξίμου προβάλει με σαφήνεια ως έμπρακτη απόδειξη της συνέπειας «λόγων και πράξεων» το νομοσχέδιο για την ενίσχυση του εισοδήματος των μισθωτών, των νέων, της οικογένειας και της εργασίας, που υπερψηφίστηκε, μετά από μαραθώνια συνεδρίαση, τις πρώτες πρωινές ώρες.

Με αυτό υλοποιείται το 50% των προγραμματικών δεσμεύσεων της κυβέρνησης στην οικονομία και στο Μέγαρο Μαξίμου τονίζουν ότι διαψεύδονται οριστικά όσοι αμφισβητούσαν προεκλογικά την κοστολόγηση και την εγκυρότητα του προγράμματος της ΝΔ.

Παράλληλα εκτιμούν ότι ενισχύεται η σχέση εμπιστοσύνης με την κοινωνία η οποία, σύμφωνα με το κυβερνών κόμμα, χτίστηκε κατά την προηγούμενη τετραετία και επιβραβεύτηκε από τους πολίτες στις πρόσφατες εκλογές, στηριζόμενη ακριβώς πάνω "στην πρακτική της συνέπειας που εφαρμόζεται από το 2019 αδιαλείπτως", όπως λένε χαρακτηριστικά.

"Αυτή η κυβέρνηση παραμένει απολύτως συνεπής στις προεκλογικές της δεσμεύσεις και σήμερα γράφουμε το πρώτο κεφάλαιο μίας ακόμα επιτυχημένης οικονομικής πολιτικής με ορίζοντα τετραετίας, με ή χωρίς την αντιπολίτευση, ήταν άλλωστε το μήνυμα που εξέπεμψε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, με αφορμή την στάση ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ στο νομοσχέδιο το οποίο δεν στήριξαν επί της αρχής.

«Όλοι τελικά κρίνονται για τις επιλογές τους», σημείωσε ο πρωθυπουργός στην δεύτερη κατά σειρά παρέμβαση του στην Βουλή το τελευταίο 48ωρο για να αναδείξει την κυβερνητική συνέπεια με την ψήφιση, από την αρχή κιόλας της νέας θητείας, μέτρων ύψους 4,4 δισ. όταν το συνολικό κόστος του προεκλογικού προγράμματος της ΝΔ ανέρχεται σε 9,1 δισ. ευρώ.

Στην κυβέρνηση επισημαίνουν πως η συνέπεια λόγων και πράξεων αντανακλάται όμως και στο ιδιαίτερου συμβολισμού νομοσχέδιο για την ψήφο των αποδήμων, στην επαναφορά ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ σε πλήρη δημόσιο έλεγχο με την οποία διαψεύδονται οι προεκλογικοί ισχυρισμοί της αντιπολίτευσης περί πρόθεσης ιδιωτικοποίησης του νερού.

Η συνέπεια αυτή θα κριθεί φυσικά το επόμενο διάστημα και από την υλοποίηση άλλων σημαντικών δεσμεύσεων, όπως οι 10.000 προσλήψεις στην Υγεία που μπορεί να εκτείνονται σε ορίζοντα τετραετίας, αλλά είναι βέβαιο πως η ίδια η πραγματικότητα επιβάλει να τρέξουν εμπροσθοβαρώς και με γρήγορους ρυθμούς, πέραν των προσωρινών λύσεων όπως αυτές για την ενίσχυση του ΕΚΑΒ μέσω της ΠΝΠ, η κύρωση της οποίας περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων στο νομοσχέδιο που θα συζητηθεί σήμερα στην Βουλή.

Μία πρώτη ενημέρωση για τον προγραμματισμό προσλήψεων 2024 έγινε στο υπουργικό συμβούλιο, ο πρωθυπουργός μίλησε για περισσότερες από 16.000 με έμφαση σε γιατρούς και νοσηλευτές, η τελική έγκριση θα γίνει πάντως στο υπουργικό συμβούλιο του Σεπτεμβρίου.

Όσον αφορά το ζήτημα της αντιμετώπισης των πυρκαγιών που παραμένει βασική προτεραιότητα, το μήνυμα του πρωθυπουργού ήδη από χθες στη Βουλή ήταν διπλό: Αφενός ότι το κράτος θα παραμείνει στην πρώτη γραμμή και τις επόμενες δύσκολες ημέρες καθώς μετά τον καύσωνα θα ακολουθήσουν ισχυροί άνεμοι, "όχι χωρίς αδυναμίες, όπως αναγνώρισε, αλλά με περισσότερη οργάνωση και περισσότερα μέσα."

Και αφετέρου ζήτησε από όλους "ενότητα, ωριμότητα, υπευθυνότητα, χωρίς εύκολες απαντήσεις από όλους και για όλα, χωρίς παραπληροφόρηση και θεωρίες συνωμοσίας και πολύ περισσότερο χωρίς ο πόνος να γίνει κομματικό σύνθημα," όπως είπε.

#ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ #ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Κυβερνητικές,kyvernitikes