Λιβύη - Κακοκαιρία Daniel: Τουλάχιστον 2.000 νεκροί από τις πλημμύρες, χιλιάδες οι αγνοούμενοι

Ο επικεφαλής της παράλληλης κυβέρνησης που είναι εγκατεστημένη στη Βεγγάζη, ο Οσάμα Χαμάντ, υποστήριξε πως ο απολογισμός των θυμάτων από τις πλημμύρες (λόγω της κακοκαιρίας Daniel) στη Λιβύη ξεπερνά τις δύο χιλιάδες.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο Al-Masar, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «χιλιάδες είναι οι αγνοούμενοι και περισσότεροι από 2.000 είναι νεκροί».

Προηγούμενος απολογισμός που είχε δώσει εκπρόσωπος της παράλληλης κυβέρνησης έκανε λόγο για τουλάχιστον 150 νεκρούς από τις πλημμύρες που προκάλεσαν

οι καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις.

Η κακοκαιρία Daniel σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά της στη Λιβύη και άφησε πίσω εκατοντάδες νεκρούς. Περνώντας από την Ελλάδα, μετατράπηκε σε μεσογειακό κυκλώνα (Medicane) πλησιάζοντας τα βόρεια παράλια της Αφρικής.

{https://twitter.com/AlgMiix/status/1701219739278725520}

Μέσα σε λίγες ώρες, προκλήθηκαν τεράστιες καταστροφές σε σπίτια, περιουσίες, οδικό δίκτυο και υποδομές της ανατολικής Λιβύης, ενώ ο αριθμός των νεκρών πολλαπλασιάζεται.

{https://twitter.com/AlgMiix/status/1701214345575682488}

Βίντεο στα social media δείχνουν ανθρώπους να έχουν σκαρφαλώσει στις στέγες των σπιτιών τους ή πάνω στα αυτοκίνητά τους για να γλιτώσουν από την κακοκαιρία [ου έπληξε τις πόλεις Βεγγάζη, Σους, Αλ Μπάιντα, Αλ Μαρτζ και Ντέρνα.

Πολλά είναι τα βίντεο που δείχνουν ανθρώπους και οχήματα να έχουν παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά σε κάτι που μέχρι πριν λίγο ήταν δρόμοι. Οι αρχές κήρυξαν κατάσταση έκτακτης ανάγκης, δίνοντας εντολή για κλείσιμο σχολείων και καταστημάτων και επιβάλλοντας απαγόρευση κυκλοφορίας.

{https://twitter.com/volcaholic1/status/1700902069094240341}

Τέσσερα μεγάλα λιμάνια για την εξαγωγή πετρελαίου στη Λιβύη, τα Ρας Λανούφ, Ζουεϊτίνα, Μπρέγκα και Ες Σίντρα έκλεισαν από το απόγευμα του Σαββάτου και για τρεις μέρες, σύμφωνα με το Reuters.

Το παράρτημα του ΟΗΕ στη Λιβύη ανέφερε ότι θα «παράσχει επείγουσα ανακουφιστική βοήθεια σε υποστήριξη των προσπαθειών σε τοπικό και εθνικό επίπεδο».

{https://twitter.com/AlgMiix/status/1701150044609462574}

Τις τελευταίες ώρες το κύμα κακοκαιρίας έχει κινηθεί προς τα ανατολικά φτάνοντας στην Αίγυπτο, την οποία πλήττει με την ίδια σφοδρότητα, μετατρέποντας σε ποτάμια πολλούς δρόμους.

#ΛΙΒΥΗ #ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ_DANIEL #ΝΕΚΡΟΙ #ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΙ #ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Λιβύη - Κακοκαιρία Daniel, Τουλάχιστον 2 000,livyi - kakokairia Daniel, toulachiston 2 000