Λοβέρδος: Ένα διαζύγιο με το ΠΑΣΟΚ που έμοιαζε προδιαγεγραμμένο, το παρασκήνιο μέχρι την παραίτηση

Ως ένα διαζύγιο που είχε προαναγγελθεί εδώ και αρκετό «έσκασε» η είδηση της αποχώρησης του Ανδρέα Λοβέρδου από το ΠΑΣΟΚ σήμερα το πρωί. Και αυτό, διότι εδώ και περίπου ένα χρόνο όλες εξελίξεις έμοιαζαν να οδηγούν εκεί.

Καταρχάς, ο κύριος Λοβέρδος δεν εξελέγη βουλευτής, όπως ούτε και οι «δικοί» του άνθρωποι, δηλαδή η Χαρά Κεφαλίδου και

ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, που δεν επανεξελέγησαν αντίστοιχα σε Δράμα και Αιτωλοακαρνανία. Επίσης, η Νάντια Γιαννακοπούλου είχε έρθει εδώ και αρκετό καιρό σε σύγκληση με τον νυν πρόεδρο του κόμματος. Αντίστοιχη είναι η κατάσταση και στο εσωτερικό του κομματικού μηχανισμού, στον οποίον λέγεται ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος έχει μείνει χωρίς ερείσματα.

Προσωπική αντιπαράθεση με Ν. Ανδρουλάκη

Παράλληλα, οι σχέσεις του με τον Νίκο Ανδρουλάκη φέρονται να είναι απολύτως παγωμένες στον βαθμό να λέγεται ότι οι δύο άνδρες δεν έχουν συναντηθεί από τα τέλη του 2021, όταν διεξήχθησαν οι εσωκομματικές εκλογές ανάδειξης νέας ηγεσίας. Οι τεταμένες σχέσεις των δύο πλευρών είχαν φτάσει στο αποκορύφωμα τους όταν στα τέλη Μαρτίου του η Χαριλάου Τρικούπη έκανε διαρροές «τελευταίας προειδοποίησης» και ο τότε βουλευτής του κόμματος να απαντά: «Δεν είμαι πρόσωπο που διαγράφεται» και «δεν είμαι από αυτούς που μπορείς να φας εύκολα». Επιπλέον, πολλοί ισχυρίζονται πως ο προσωπικός μηχανισμός του νυν προέδρου του ΠΑΣΟΚ είχε δουλέψει υπέρ της εκλογής της Μιλένας Αποστολάκη που στέρησε την έδρα στον Ανδρέα Λοβέρδο.

Η γενιά του βγαίνει από το προσκήνιο

Επιπλέον, ενδεχομένως ο κύριος Λοβέρδος να εξέλαβε την επιλογή Ανδρουλάκη να διατηρήσει την έδρα της Θεσσαλονίκης, η οποία οδήγησε τον Χάρη Καστανίδη εκτός βουλής, ως ξεκάθαρο μήνυμα ότι η δική του γενιά δεν έχει μέλλον στην Χαριλάου Τρικούπη. Άλλωστε, η μέτρια άνοδος του κόμματος δεν προαναγγέλλει έως τώρα ότι οι θέσεις θα επαρκούν για όλους.

Φιλικά διακείμενος στη ΝΔ

Ο σημαντικότερο, ίσως, λόγος αποχώρησης του Ανδρέα Λοβέρδου είναι το η διαφορετική πορεία που ζητούσε να διαγράψει το ΠΑΣΟΚ, τις οποίες είχε εκφράσει με σαφήνεια προεκλογικά, διαφωνώντας με τη λογική του διμέτωπου (εκατέρωθεν με ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ), τονίζοντας ότι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να υπάρξει συνεργασία με την Κουμουνδούρου. Από την άλλη πλευρά, δεν έκρυβε τη συμπάθεια του για τη ΝΔ και υπήρξε χαρακτηριστική η εμφατική έκφραση συγχαρητηρίων και ευχών καλής επιτυχίας τόσο στη νέα κυβέρνηση όσο και στον Άδωνι Γεωργιάδη προσωπικά.

Κριτική για εγκατάλειψη του Κέντρου

Τώρα, αν τα παραπάνω οδηγούν τον κύριο Λοβέρδο σε πορεία σύγκλησης με τη ΝΔ είναι κάτι που θα το δείξει το μέλλον. Το βέβαιο είναι ότι από τους Γιώργο Φλωρίδη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και Άννα Διαμαντοπούλου, οι δύο πρώτοι βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε κορυφαία υπουργεία, γεγονός που δεν αποκλείει καθόλου την πιθανότητα να προβλέπει σε μια αντίστοιχη κατάληξη. Επιπλέον, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για την επιστολή που άφησε στη Χαριλάου Τρικούπη, ο κύριος Λοβέρδος φέρεται να ασκεί επικρίσεις στην ηγεσία του κόμματος ότι θέλησε να μοιάσει στον ΣΥΡΙΖΑ με αποτέλεσμα να μην απευθύνεται στο Κέντρο, εκτιμώντας ότι το γεγονός αυτό εκμεταλλεύτηκε τελικά η ΝΔ.

#ΑΝΔΡΕΑΣ_ΛΟΒΕΡΔΟΣ #ΠΑΣΟΚ #ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ
Keywords
Τυχαία Θέματα