Μαρινάκης για αποστρατιωτικοποίηση νησιών: «Καμία τέτοια συζήτηση, καμία αλλαγή στρατηγικής»

«Η θέση της ελληνικής κυβέρνησης και του Έλληνα πρωθυπουργού για το θέμα του Φρέντη Μπελέρη είναι αδιαπραγμάτευτη και είναι μία θέση που υπηρετεί τους στοιχειώδεις κανόνες σεβασμού στο κράτος δικαίου», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης απαντώντας σε ερώτηση για την υπόθεση Μπελέρη και τις επιπτώσεις της στις ελληνοαλβανικές σχέσεις, με αφορμή και την επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στα Τίρανα στις 16 Οκτωβρίου όπου θα συμμετέχει στην Σύνοδο Κορυφής της Διαδικασίας του Βερολίνου.

«Έχουμε

έναν νόμιμα εκλεγμένο δήμαρχο ο οποίος δεν έχει ορκιστεί. Σε αυτό δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω. Σε καμία περίπτωση», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Ελπίζουμε, έστω και μετά από αυτό το αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, αυτό να γίνει περισσότερο σαφές από την αλβανική δικαιοσύνη και συνολικά από την άλλη πλευρά γιατί εμείς θα συνεχίσουμε να κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας, ότι προβλέπεται σε όλα τα επίπεδα- έχουμε κάνει αρκετά και σε επίπεδο ΕΛΚ και σε επίπεδο Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και σε επίπεδο διμερών επαφών του πρωθυπουργού και του ΥΠΕΞ- για τον Φρέντη Μπελέρη και τα αυτονόητα δικαιώματά του», συμπλήρωσε.

Με αφορμή εξάλλου την χθεσινή τελετή καθέλκυσης της φρεγάτας «Κίμων» στις εγκαταστάσεις της Naval Group στην Λοριάν της Γαλλίας, παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως "η χώρα μας σήμερα είναι ισχυρότερη από ποτέ αμυντικά, γεωστρατηγικά και διπλωματικά.

«Το εξοπλιστικό πρόγραμμα της χώρας προχωράει, πάντοτε με σεβασμό προς τους Έλληνες φορολογούμενους. Η Ελλάδα αποκτά τα πιο σύγχρονα σκάφη, τα πιο αποτελεσματικά μαχητικά και τον πιο κατάλληλο εξοπλισμό, τις καινούργιες φρεγάτες και κορβέτες, τα ελικόπτερα Romeo, τα Rafale και τα F16 Viper», υπογράμμισε ο κ. Μαρινάκης, ο οποίος ξεκαθάρισε παράλληλα ότι «δεν υπάρχει ούτε έχει υπάρξει απολύτως καμία αλλαγή στρατηγικής σε σχέση με την κατανομή δυνάμεων και την αμυντική θωράκιση της χώρας».

Ερωτηθείς μάλιστα για το δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας "Γενί Σαφάκ" ότι η Ελλάδα "σταμάτησε να εξοπλίζει νησιά", υπογράμμισε ότι «δεν υπάρχει καμία τέτοια συζήτηση και καμία αλλαγή στρατηγικής, ούτε πρόκειται να αλλάξει καμία στρατηγική για την αμυντική πολιτική της χώρας».

«Αυτό είναι δεδομένο και μάλιστα το είπε με ξεκάθαρο τρόπο και ο υπουργός Άμυνας χθες, με τον πιο ρητό και κατηγορηματικό τρόπο επαναλαμβάνοντας μία πάγια ελληνική θέση», σημείωσε.

«Το δεύτερο που θέλω να πω είναι ότι δεν τίθεται καν σε κάποια συζήτηση σε κανένα επίπεδο, πολλώ δε μάλλον σε ανώτατο επίπεδο, κανένα ζήτημα κυριαρχίας και κανένα τέτοιο ζήτημα από την ελληνική πλευρά. Άρα δεν υπάρχει κανένα ζήτημα καν συζήτησης», συμπλήρωσε.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ν. Δένδιας δήλωσε από την Λοριάν πως «ό,τι απειλείται δεν αποστρατιωτικοποιείται».

#ΠΑΥΛΟΣ_ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ #ΑΠΟΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ #ΝΙΚΟΣ_ΔΕΝΔΙΑΣ #ΦΡΕΝΤΙ_ΜΠΕΛΕΡΗΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Μαρινάκης, Καμία,marinakis, kamia