Μαρινάκης: Ώρα προσλήψεων στο EKAB και ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επαναβεβαίωσε ότι το νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος θα είναι το επόμενο που θα ψηφιστεί μετά από το οικονομικό νομοσχέδιο ενώ τόνισε και από την δική του πλευρά πως η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής αποτελεί μία από τις κορυφαίες προτεραιότητες της κυβέρνησης.

Προκήρυξη για την πρόσληψη 250 ατόμων για πληρώματα ΕΚΑΒ στην Αττική ανεβαίνει αύριο στην πλατφόρμα της 1ης ΥΠΕ, γνωστοποίησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης,

αναφερόμενος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών στις τρεις πρώτες πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για το ζήτημα της ενίσχυσης του ΕΚΑΒ.

Όπως είπε, 191 άτομα από τις Ένοπλες δυνάμεις, με ειδική εκπαίδευση, βρίσκονται ως πληρώματα ασθενοφόρων με βάση την ΠΝΠ, σε συνολικά 61 νησιά και δυσπρόσιτες περιοχές, ενώ σε έξι νησιά με πολύ υψηλή τουριστική κίνηση (Σύρο, Πάρο, Νάξο, Μύκονο, Σαντορίνη και Ρόδο) έχουν φτάσει ήδη μοτοσικλετιστές προκειμένου να συνδράμουν παρεμβαίνοντας άμεσα σε περιστατικά.

Ο κ. Μαρινάκης αναφέρθηκε και στο νομοσχέδιο για την κατάργηση των περιορισμών στην διευκόλυνση της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού του οποίου η διαβούλευση ολοκληρώνεται σήμερα και θα τεθεί προς ψήφιση εντός της επόμενης εβδομάδας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε πως θα ήταν ένα θετικό μήνυμα να δούμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να στηρίζουν αυτό το νομοσχέδιο, άφησε ωστόσο αιχμές για την χθεσινή ανακοίνωση της Ελληνικής Λύσης υποστηρίζοντας ότι "φέρνει επίπλαστα προσκόμματα για να μην το πράξει, σε μια άνευ προηγουμένου αναδίπλωση".

Εξέφρασε την ελπίδα το κόμμα αυτό να ξαναδεί την στάση του, ενώ ερωτηθείς και για την επιστολική ψήφο ανέφερε ότι λόγω κάποιων τεχνικών ζητημάτων η κυβέρνηση επέλεξε να μην την βάλει στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο καθώς εκείνο που προέχει είναι να αρθούν οι περιορισμοί.

Αναφερόμενος στην ακρίβεια στα τρόφιμα ο κ. Μαρινάκης προανήγγειλε μεταξύ άλλων και εντατικοποίηση των ελέγχων που, όπως είπε, θα παίξουν πιο σημαντικό ρόλο, ενώ ερωτηθείς εάν η κυβέρνηση είναι ικανοποιημένη από τις προσφορές των ακτοπλοϊκών εταιρειών τόνισε πως η κυβέρνηση επέδειξε και στο ζήτημα αυτό αντανακλαστικά και επενέβη και πρόσθεσε ότι κανένας δεν μπορεί ούτε να πανηγυρίζει ούτε να λέει πως είναι απόλυτα ικανοποιημένος σε καμία επιμέρους πτυχή της ακρίβειας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επαναβεβαίωσε ότι το νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος θα είναι το επόμενο που θα ψηφιστεί μετά από το οικονομικό νομοσχέδιο ενώ τόνισε και από την δική του πλευρά πως η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής αποτελεί μία από τις κορυφαίες προτεραιότητες της κυβέρνησης.

Επίσης έδωσε κατηγορηματική διαβεβαίωση ότι από την ρύθμιση για τους συνταξιούχους που εργάζονται δεν θα υπάρξει καμία περαιτέρω φορολόγηση των συνταξιούχων, ενώ πρόσθεσε πως ούτε την προηγούμενη, ούτε σε αυτή την τετραετία δεν υπάρχει κανένας φορολογικός συντελεστής που θα αυξηθεί.

Αναφερόμενος στον καύσωνα των προηγούμενων ημερών τόνισε ότι ο κρατικός μηχανισμός ήταν σε πλήρη ετοιμότητα τόσο για την πρόληψη όσο και για την αντιμετώπιση ζητημάτων. Όπως είπε, μόνο το Σάββατο η Πυροσβεστική κλήθηκε να αντιμετωπίσει 46 δασικές πυρκαγιές, τις οποίες έθεσε υπό έλεγχο χωρίς να επεκταθούν σε κατοικημένες περιοχές.

Πρόσθεσε εξάλλου ότι καθώς ενημερωνόμαστε από την ΕΜΥ πως το κύμα καύσωνα θα συνεχιστεί και αυτή την εβδομάδα, ο κρατικός μηχανισμός θα συνεχίσει να βρίσκεται σε επιφυλακή και τόνισε ότι θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση από την Πολιτική Προστασία για τις συνθήκες του καύσωνα και τα μέτρα αντιμετώπισής του και επομένως όλοι οι πολίτες και ιδιαιτέρως όσοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των αρχών για την ασφάλειά τους.

Ο κ. Μαρινάκης γνωστοποίησε εξάλλου πως οι επισκέψεις του πρωθυπουργού στα υπουργεία θα συνεχιστούν την προσεχή Τετάρτη με το υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες στην τελική ευθεία έχει μπει και η ανακοίνωση των ονομάτων των γενικών γραμματέων.

#ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ #ΕΚΑΒ #ΕΛΛΗΝΕΣ_ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ #ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ #ΠΑΥΛΟΣ_ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ #ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ #ΝΕΑ_ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Μαρινάκης, Ώρα, EKAB, Ελλήνων,marinakis, ora, EKAB, ellinon