Μεγάλη επιχείρηση των ΕΚΑΜ και ΟΠΚΕ στην Ηλεία: Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα, τρεις συλλήψεις

Οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση «σήκωσε στο πόδι» την Ηλεία τα ξημερώματα της Τετάρτης και οδήγησε στη σύλληψη τριών ατόμων.

Ισχυρές δυνάμεις με την ΕΚΑΜ από την Αθήνα, την ΟΠΚΕ Ηλείας και Αχαΐας και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, βρέθηκαν στο πλευρό

των ανδρών του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας, προκειμένου να εξαρθρώνουν εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας ενέχονται σε ληστεία κοσμηματοπωλείου, αλλά και σε κλοπές στην Ηλεία.

Πιο συγκεκριμένα, εξιχνιάστηκαν μια ληστεία και τρεις κλοπές, ενώ το παράνομο περιουσιακό όφελος των κατηγορούμενων ξεπερνά τις 100.000 ευρώ.

Στο πλαίσιο της συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, συνελήφθησαν συνολικά τρεις άνδρες (ένας ημεδαπός - δυο αλλοδαποί), μέλη της εγκληματικής ομάδας.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για -κατά περίπτωση - εγκληματική οργάνωση, ληστεία, κλοπές και παραβάσεις των νόμων περί όπλων και ναρκωτικών.

Ειδικότερα, από την έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, προέκυψε ότι τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, την 3-3-2023 διέπραξαν μια ληστεία σε κοσμηματοπωλείο, στην Ηλεία, κατά την οποία έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, φορώντας (κουκούλες) τύπου full face, εισήλθαν σε κοσμηματοπωλείο και με την άσκηση σωματικής βίας και με την απειλή πιστολιού, ακινητοποίησαν την ιδιοκτήτρια και αφαίρεσαν, κοσμήματα συνολικής αξίας (100.000) ευρώ.

Στο πλαίσιο ενδελεχούς έρευνας των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας προέκυψε ότι τα μέλη της εγκληματικής ομάδας τους τελευταίους δυο μήνες, προέβησαν σε κλοπή οχήματος, μοτοσικλέτας και πινακίδων κυκλοφορίας οχήματος.

Ως προς την μεθοδολογία των μελών της εγκληματικής οργάνωσης επισημαίνεται ότι οι κατηγορούμενοι ενώθηκαν ως μέλη σε επιχειρησιακά δομημένη εγκληματική ομάδα, με σκοπό τη διάπραξη ένοπλων ληστειών σε στόχους οικονομικού ενδιαφέροντος.

Σε έρευνες που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί σε ενοικιαζόμενο διαμέρισμα σε περιοχή της Ηλείας, όπου διέμεναν οι τρεις συλληφθέντες βρήκαν και κατάσχεσαν τα εξής :

(2) πιστόλια και δύο γεμιστήρες (21) φυσίγγια (3) κάλυκες πυροβόλου όπλου

#ΟΠΚΕ #ΕΚΑΜ #ΗΛΕΙΑ #ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ #ΛΗΣΤΕΙΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Μεγάλη, ΕΚΑΜ, ΟΠΚΕ, Ηλεία,megali, ekam, opke, ileia