Μεγάλη φωτιά και στο Κιλελέρ, ενισχύονται επίγειες και εναέριες δυνάμεις (βίντεο, εικόνα)

Πυρκαγιά ξέσπασε την Παρασκευή (02/07) και στο Κιλελέρ στη Θεσσαλία με την πυροσβεστική υπηρεσία να δίνει μάχη για την κατάσβεσή της.

Φωτιά έχει ξεσπάσει και στο Κιλελέρ στη Θεσσαλία και καίει σε αγροτική περιοχή μεταξύ Καλού Νερού και Σκοτούσας στα Φάρσαλα. Η πυρκαγιά, σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, φαίνεται να ξεκίνησε το πρωί της Παρασκευής (02/07) από σιτοκαλαμιές και επεκτάθηκε στη συνέχεια και σε χαμηλή βλάστηση που βρίσκεται στην περιοχή.

Επί τόπου επιχείρησαν 8 υδροφόρες της Πυροσβεστικής από Λάρια και Μαγνησία με 8 βοηθητικά οχήματα

και δύο πεζοπόρα τμήματα. Σύμφωνα με νεότερο «τιτίβισμα» της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η φωτιά φουντώνει ολοένα και περισσότερο. Στο σημείο επιχειρούν 67 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 21 οχήματα, 2 Α/Φ και 1 Ε/Π.

{https://www.youtube.com/watch?v=glv94ZEyRDE}

Η φωτιά μαίνεται αυτή την ώρα στο όρος «Καραντάου» όπου επιχειρούν 35 πυροσβέστες με 20 υδροφόρα οχήματα, ενώ συνδράμουν από αέρος δύο αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο που απογειώθηκαν από το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου.

Λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή η μάχη της κατάσβεσης είναι δύσκολη.

Κατά τις πρώτες πληροφορίες του «onlarissa.gr», ήδη έχουν καταγραφεί ζημιές σε φυτικό και ζωικό κεφάλαιο αφού οι φλόγες έχουν κάψει δενδρώδεις καλλιέργειες, αθέριστα δημητριακά, αλλά και μελίσσια.

Στη Πυροσβεστική έχει σημάνει συναγερμό για φωτιές σε Μεγαλόπολη, Νεστόριο Καστοριάς, Πάτρα και Κιλκίς.

(πληροφορίες από onlarissa.gr)

Keywords
Τυχαία Θέματα