«Μεγάλος ασθενής» η Αττική - Πάνω από τα μισά κρούσματα στο λεκανοπέδιο

Στο επίκεντρο και σήμερα η Αττική, όπου η κατάσταση δείχνει να ξεφεύγει, ενώ οι φήμες για νέα σκληρότερα μέτρα εντείνονται. Νωρίτερα ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18.00 το απόγευμα.

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 1151 νέα κρούσματα εκ των οποίων τα 612 στην Αττική. 

Από την κατανομή προκύπτει ότι οι κεντρικές περιοχές της Αθήνας

«φλέγονται», ενώ όλόκληρη η περιφέρεια της Αττικής συνεχίζει να αποτελεί τον μεγάλο ασθενή καταγράφοντας το 53% των ημερήσιων διαγνώσεων.

Αναλυτικά η κατανομή στο λεκανοπέδιο

Ανατολικής Αττικής: 63 κρούσματα

Βόρειου Τομέα Αθηνών: 88  κρούσματα

Δυτικής Αττικής: 33 κρούσματα

Δυτικού Τομέα Αθηνών: 77 κρούσματα

Κεντρικού Τομέα Αθηνών: 209 κρούσματα

Νήσων: 6 κρούσματα

Νότιου Τομέα Αθηνών: 65 κρούσματα

Πειραιώς: 71 κρούσματα

Δείτε την κατανομή σε όλη τη χώρα στο News4Health

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Σήμερα ανακοινώνουμε 1151 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 8 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 159866, εκ των οποίων 52.0% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 5999 (3.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 50438 (64.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

246 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 έτη. 177 (72.0%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 86.6%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.1138 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Τέλος, έχουμε 27 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 5878 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3457 (58.8%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

«Η Αττική χρειάζεται ειδική προσοχή»

Ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας μιλώντας νωρίτερα στην επιτροπή Θσμών και Διαφάνειας της Βουλής έδωσε στοιχεία και τα πλήρη δεδομένα για την εικόνα της πανδημίας στη χώρα.

Υπογράμμισε ότι είναι πάρα πολλά τα ενεργά κρούσματα κι ότι δυστυχώς υπάρχει μεγάλη αύξηση στην Αθήνα.

«Η Αττική χρειάζεται ειδική προσοχή» τόνισε χαρακτηριστικά ενώ εξέφρασε μεγάλη ανησυχία και για την Αχαΐα αλλά και το Λασίθι.

Ειδικότερα για την Αττική είπε ότι σημειώθηκε αύξηση κρουσμάτων κατά 81% στον βόρειο τομέα, 67% στον κεντρικό τομέα και 123% στη δυτική Αττική με μέσο όρο ηλικίας τους άνω των 40 ετών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία για τις εισαγωγές και τις νοσηλείες είπε ότι το 75% των νοσηλευομένων είναι άνω των 55 ετών.

Ο καθηγητής υπογράμμισε ότι «ο ιός ξεφεύγει από τα μέτρα και προσπαθεί να βρει τρόπο να παραμείνει, είναι εδώ και θα πιέσει κι άλλο».

Επίσης, εξήγησε ότι είναι άλλο η μετάλλαξη και άλλο η παραλλαγή του ιού για την οποία ανέφερε ότι είναι συνδυασμός μεταλλάξεων.

Παραθέτοντας αναλυτικά στοιχεία για το σύνολο της επικράτειας είπε ότι η περιοχή της Ηπείρου εμφανίζει την καλύτερη εικόνα κι ευχήθηκε αυτό να παραμείνει ως έχει.

Keywords
Τυχαία Θέματα