Μετά το Μεταναστευτικό και η... Τέχνη «διχάζει» την κυβερνητική πλειοψηφία

Την έντονη αντίδραση της πρώην Υπουργού Εξωτερικών προκάλεσε η πρωτοβουλία της νυν πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΞ να «αποκαθηλώσει» ένα έργο Τέχνης από το Προξενείο της Νέας Υόρκης.

Εξηγήσεις για την απόφαση του υπουργείου Εξωτερικών να «κατεβάσει» από το προξενείο της χώρας μας στη Νέα Υόρκη, ένα έργο Τέχνης που απεικονίζει μια ροζ σημαία, καταγράφηκε σύμφωνα με πληροφορίες στην κλειστή συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, η Ντόρα Μπακογιάννη κατά τη διάρκεια της κλειστής συνεδρίασης της επιτροπής, έθιξε το ζήτημα και είπε «διαφωνώ με αυτό που έγινε, να μη λογοκρίνουμε τη τέχνη».

Αντιδράσεις υπήρξαν και από την Ρένα Δούρου του ΣΥΡΙΖΑ, που είπε: «Η απόφασή σας είναι απόφαση – κόλαφος για την Τέχνη και για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Είναι απόφαση ευθυγράμμισης με την ακροδεξιά. Είναι απόφαση υπακοής στο μαύρο».

Γεραπετρίτης: Δεν θα υπήρχε πρόβλημα αν ήταν σε ιδιωτική γκαλαρί, εδώ όμως είναι το προξενείο

Απαντώντας ο κ. Γεραπετρίτης σημείωσε πως «κανείς δεν κάνει λογοκρισία στην τέχνης», εξήγησε ωστόσο ότι το προξενείο δεν αποτελεί γκαλερί. «Στις γκαλερί ανεβάζεις ότι θέλεις. Εδώ όμως είναι προξενείο, στενό κράτος και πρέπει μεταξύ άλλων να προβάλουμε τα σύμβολα».

Δείτε παρακάτω το λογοκριμ΄ένο έργο τένης καλλιτέχνιδας, που καταγγέλλει την έμφυλη βία και τις γυναικοκτονίες στην Ελλάδα. Η σημαία ήταν ροζ γιατί φτιάχτηκε από σεντόνια των θυμάτων που παραχώρησαν οι συγγενείς τους.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Georgia Lale Studio (@georgia_lale_studio)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μετά, Μεταναστευτικό, Τέχνη,meta, metanasteftiko, techni