Μέτωπο Τσίπρα σε δημοσκόπους και χαλαρή ψήφο

Διπλό μέτωπο, στις δημοσκοπικές εταιρίες και στη λεγόμενη «χαλαρή ψήφο», ανοίγει ο Αλέξης Τσίπρας, επιδιώκοντας να αμβλύνει τις εντυπώσεις που δημιουργούν οι μετρήσεις, αλλά και να φέρει εισροές στο κόμμα του «στην τελική ευθεία» της κούρσας, δηλαδή τη στιγμή που τίθενται τα πιο σκληρά διλήμματα στους πολίτες.

Ξεκινώντας

από το θέμα των δημοσκοπικών ευρημάτων, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – προοδευτική Συμμαχία εξαπολύει επανειλημμένες σφοδρές επιθέσεις στην αξιοπιστία των μετρήσεων, καθώς στην Κουμουνδούρου θεωρούν ότι η πραγματική εικόνα στην κοινωνία απέχει πολύ από μια άνετη επικράτηση της ΝΔ, όπως αυτή καλλιεργείται.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του «DNews», οι ιδιαίτερα σκληρές αιχμές που αφήνει ο Αλέξης Τσίπρας για τις εταιρίες που κάνουν μετρήσεις έχουν δυσαρεστήσει ακόμη και εκπροσώπους του κλάδου που διατηρούν καλές σχέσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Παρόλα αυτά, προκειμένου να μην δημιουργηθεί πεσιμισμός στο στρατόπεδο της απερχόμενης αξιωματικής αντιπολίτευσης λίγες μέρες πριν τις εκλογές, ο κύριος Τσίπρας επιλέγει την απόλυτη απαξίωση των δημοσκοπήσεων και εμφανίζει την εικόνα της μαζικής ανταπόκρισης του κόσμου στις κατά τόπους ομιλίες του, ως τη σημαντικότερη απόδειξη για αυτό, χαρακτηρίζοντάς τες «την πραγματική παράσταση νίκης».

Τονίζει, δε, ότι «στις 21 του Μάη δεν θα ψηφίσουν οι δημοσκόποι και οι παπαγάλοι των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης», αλλά οι πολίτες και ισχυριζόμενος ότι το αποτέλεσμα «είναι απολύτως ανοιχτό», ζητά από τους πολίτες «να διαψεύσουν τις προβλέψεις που λένε ότι ο Μητσοτάκης θα έχει μία ακόμη τετραετία».

«Αλλαγή αντί ωραιοποιημένης πραγματικότητας»

Επιπλέον, προκειμένου να διαψεύσει με έναν ακόμη τρόπο τις δημοσκοπήσεις, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να υπενθυμίσει τη διάχυτη δυσαρέσκεια που έχει δημιουργηθεί για την κυβέρνηση στην πλειοψηφία των πολιτών ανά περιόδους και για διάφορα θέματα, υπογραμμίζοντας ότι «όλοι ξέρουμε ποια είναι η πραγματικότητα διότι τη βλέπουμε συνομιλώντας καθημερινά με τους ανθρώπους της δημιουργίας, τους παραγωγούς, τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους, τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, από τους οποίους δεν υπάρχει κανείς πια που να μην επιθυμεί μια μεγάλη αλλαγή στη ζωή του».

Άλλωστε, στην ίδια κατεύθυνση εκπέμπουν μηνύματα και άλλα κορυφαία στελέχη της Κουμουνδούρου, όπως η γραμματέας του κόμματος, Ράνια Σβίγκου, η οποία, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, προέβλεψε ότι «το βράδυ των εκλογών πολλοί δημοσκόποι θα σκίσουν τα χαρτιά των προβλέψεών τους».

Προς επίρρωση της πρόβλεψης της, έκανε λόγο, μάλιστα, για «ωραιοποιημένη πραγματικότητα», η οποία δεν μπορεί να αναιρέσει τα δεδομένα των 700.000 ακινήτων στα χέρια των funds, τις τιμές στα τρόφιμα, τα χαμηλά εισοδήματα και την τρίτη μεγαλύτερη μείωση της αγοραστικής δύναμης στην Ευρώπη.

«Αν μειωθούν αναποφάσιστοι και αποχή, ο Μητσοτάκης φεύγει»

Παράλληλα, ο κύριος Τσίπρας ανοίγει ένα δεύτερο μέτωπο με τη «χαλαρή ψήφο», κάτι που έχει διπλό στόχο, δηλαδή τους πολίτες που σκέφτονται να επιλέξουν την αποχή και αυτούς που φαίνονται να ταλαντεύονται μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και κάποιου από τα μικρότερα αντισυστημικά κόμματα.

Σχετικά με την πρώτη κατηγορία (της αποχής), ειδικές αναφορές γίνονται από τον κύριο Τσίπρα στις νέες και στους νέους, «που σκέφτονται αν θα πάνε να ψηφίσουν ή όχι», με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να επιχειρεί να θέσει και σε αυτούς τα σκληρά διλήμματα, λέγοντας τους, «μη χαρίσετε το όπλο σας σε κανέναν, απλά πηγαίνετε στην κάλπη», καθώς, «αν πάτε στην κάλπη, είναι βέβαιο, δεν θα έχει δεύτερη μέρα μετά τις 21 Μαΐου στο Μαξίμου ο κ. Μητσοτάκης».

Επιπλέον, επισημαίνει πως δεν υπάρχουν σε αυτή την κάλπη μόνο 450.000 νέοι ψηφοφόροι, αλλά και χιλιάδες πολίτες που σκέφτονται αν θα πάνε να ψηφίσουν και το τι θα ψηφίσουν, εκτιμώντας ότι «η εκλογική μάχη θα κριθεί από την απόφαση που θα πάρουν οι λεγόμενοι αναποφάσιστοι».

«Ψηφίζοντας χαλαρά… ξαναβγαίνει Μητσοτάκης»

Σε ότι αφορά το διακύβευμα της αντικυβερνητικής ψήφου που διοχετεύεται σε μικρότερα κόμματα, χαρακτηριστικό είναι το ερώτημα που θέτει στους πολίτες, δηλαδή το αν θα αφήσουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη να κυβερνήσει άλλη μία τετραετία, «ψηφίζοντας χαλαρά», με τον ίδιο να απαντάει ότι σε αυτές τις κοινωνικές συνθήκες που έχει δημιουργήσει η απερχόμενη κυβέρνηση της ΝΔ, «δεν υπάρχει χαλαρή ψήφος».

Ουσιαστικά, η εν λόγω αναφορά γίνεται από τον κύριο Τσίπρα με το βλέμμα «σ’ αυτούς που θέλουν μεν να τιμωρήσουν τον κ. Μητσοτάκη, αλλά ταυτόχρονα σκέφτονται ότι η καλύτερη τιμωρία, είναι κάποιο μικρότερο αντισυστημικό κόμμα», τους οποίους προειδοποιεί:

«Δεν υπάρχει μεγαλύτερη τιμωρία για το καθεστώς που μας κυβερνά από το να ηττηθεί… και ο μόνος τρόπος για να ηττηθεί, είναι να χάσει τις εκλογές της Κυριακής… και ο μόνος τρόπος για να χάσει τις εκλογές της Κυριακής, είναι να κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ».

#ΕΚΛΟΓΕΣ_2023 #ΕΘΝΙΚΕΣ_ΕΚΛΟΓΕΣ_2023 #ΑΛΕΞΗΣ_ΤΣΙΠΡΑΣ #ΣΥΡΙΖΑ #ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ #ΨΗΦΟΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα