Μητσοτάκης από Βόλο: «Από αύριο εξομαλύνεται το πρόβλημα υδροδότησης»

Από αύριο η κατάσταση σε σχέση με την υδροδότηση του Βόλου θα αρχίσει να εξομαλύνεται, εκτίμησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Συγκεκριμένα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την επίσκεψή του στον Βόλο, δήλωσε:

«Έχουμε, ήδη, ζητήσει την τεχνική βοήθεια της ΕΥΔΑΠ, η οποία θυμίζω ότι ανήκει πια στο ελληνικό Δημόσιο και όχι στο Υπερταμείο, έτσι ώστε να έχουμε την πρόσβαση στην καλύτερη δυνατή τεχνογνωσία, το συντομότερο δυνατό να μπορέσουμε να ξαναπάρουμε νερό από

τις πηγές του Πηλίου για να επανέλθει πλήρως η υδροδότηση στην πόλη», σημείωσε και πρόσθεσε:

«Λίγη υπομονή θα χρειαστεί, όπως είπε ο δήμαρχος, αλλά εδώ πραγματικά καλούμαστε να διαχειριστούμε μια πλήρη καταστροφή του βασικού δικτύου ύδρευσης της πόλης».

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για τις άμεσες ανάγκες των κατοίκων της περιοχής και τα προβλήματα, ενώ συζητήθηκαν οι προτεραιότητες για την υποστήριξη των πλημμυροπαθών και την αποκατάσταση υποδομών και δικτύων.

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι πρώτη προτεραιότητα αυτή τη στιγμή είναι ο απεγκλωβισμός ανθρώπων οι οποίοι εξακολουθούν να βρίσκονται εγκλωβισμένοι στο Πήλιο και η τροφοδοσία τους, έτσι ώστε να έχουν πρόσβαση σε τρόφιμα και σε νερό.

«Πιστεύω ότι αυτή η αποστολή εκτελείται με αποτελεσματικότητα και διά της θαλάσσης και διά του αέρα, όπου αυτό είναι απαραίτητο», σημείωσε.

Όσον αφορά τα ζητήματα της κρατικής αρωγής υπογράμμισε ότι έχουν ήδη αρχίσει και δρομολογούνται και διαβεβαίωσε τους πολίτες της Μαγνησίας και του Βόλου ότι θα τρέξουμε πολύ γρήγορα στο μοντέλο του «Ιανού».

«Είναι ένα δοκιμασμένο μοντέλο ώστε να μπορέσουν να πάρουν την πρώτη οικονομική στήριξη για τις οικοσκευές», τόνισε.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε εκ νέου και στο θέμα της ευρωπαϊκής στήριξης σημειώνοντας ότι πρέπει να αναθεωρήσουμε σε ευρωπαϊκό επίπεδο τους προϋπολογισμούς για τις φυσικές καταστροφές

«Δεν είναι μόνο ελληνικό το πρόβλημα. Είδατε καταστροφικές πλημμύρες αντίστοιχα στη Σλοβενία. Είχαμε και ένα πάρα πολύ δύσκολο καλοκαίρι σε επίπεδο πυρκαγιών. Θα έχουμε φυσικές καταστροφές, δυστυχώς, με μεγαλύτερη συχνότητα ως αποτέλεσμα της κλιματικής κρίσης. Αυτό μας υποχρεώνει και σε ευρωπαϊκό επίπεδο να αναθεωρήσουμε τους προϋπολογισμούς μας και να στηρίζουμε περισσότερο τα κράτη-μέλη απέναντι σε αυτές τις φυσικές καταστροφές», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μητσοτάκης μετέβη το απόγευμα στον Βόλο, όπου επισκέφτηκε περιοχές που επλήγησαν από την κακοκαιρία «Daniel», συνομίλησε με κατοίκους και συνεργεία της Πολιτικής Προστασίας που ήδη διενεργούν αυτοψίες για την καταγραφή των ζημιών και στη συνέχεια προήδρευσε της σύσκεψης στο δημαρχείο της πόλης.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος, η Υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή, ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Τριαντόπουλος, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Γιάννης Μπρατάκος, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, ο Δήμαρχος Σκιάθου Θοδωρής Τζούμας, ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Δημήτρης Νασίκας και ο Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου Μιχαήλ Μιτζίκος.

#ΚΑΚΟΑΚΙΡΙΑ_DANIEL #ΚΥΡΙΑΚΟΣ_ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ #ΑΧΙΛΛΕΑΣ_ΜΠΕΟΣ #ΒΟΛΟΣ #ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Μητσοτάκης, Βόλο, Από,mitsotakis, volo, apo