Μητσοτάκης: Ουδέποτε ο Ερντογάν μου έθεσε ζητήματα εθνικής κυριαρχίας

«Ουδέποτε ο κ. Ερντογάν στη συνάντηση την οποία είχα, μου έθεσε ζητήματα τα οποία αφορούν την εθνική κυριαρχία. Και να μου τα έθετε, η απάντηση την οποία θα λάμβανε θα ήταν η γνωστή», τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την δευτερολογία του στην Βουλή με αφορμή αναφορές του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής.

Ο κ. Μητσοτακης

δήλωσε παράλληλα ανοιχτός σε προ ημερησίας διάταξης συζήτηση για ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, ενώ τόνισε ότι είναι ανά πάσα στιγμή ανοιχτός και για οποιαδήποτε κατ΄ ιδίαν ενημέρωση στους πολιτικούς αρχηγούς, απευθύνοντας πρόσκληση σε όλους και ειδικά στον κ. Ανδρουλάκη για να τον ενημερώσει για την συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Τουρκίας.

Αναφερόμενος εξάλλου στο Κυπριακό με αφορμή και την μεθαυριανή επίσκεψή του στην Λευκωσία, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε πως η χώρα μας παραμένει αταλάντευτη στην αναζήτηση δικαίωσης που θα τερματίζει την εισβολή και την κατοχή στην Κύπρο, πάντα στη λογική της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας και πάντα συμβατή με τις αποφάσεις του ΟΗΕ. Κατέστησε παράλληλα σαφές ότι αυτό σημαίνει ότι οποιαδήποτε συζήτηση που θέτει ως βάση αφετηρίας μία λύση δύο κρατών, απορρίπτεται.

#ΚΥΡΙΑΚΟΣ_ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ #ΕΡΝΤΟΓΑΝ
Keywords
Τυχαία Θέματα