Μητσοτάκης στο υπουργικό: Φαίνεται ότι θα είμαστε μόνοι μας στο δρόμο της ευθύνης, πιο ασφαλείς οι νέες ταυτότητες

Η κυβέρνηση επιταχύνει τα βήματα προς τα εμπρός στην Υγεία, στην εργασία, στη καθημερινότητα του πολίτη, στην ασφάλεια, στη Δικαιοσύνη, τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την εισήγησή του στην έναρξη της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου.

Στην διάρκεια της έστειλε και μήνυμα ενάντια στα «fake news που διακινούν κάποιοι επιτήδειοι» για το ζήτημα των νέων ταυτοτήτων, σημειώνοντας πως ούτε τσιπάκια έχουν, κάμερες, μικρόφωνα και διάφορα άλλα ευτράπελα που ακούγονται και κάλεσε τους πολίτες να μην γίνουν θύματα

εμπαιγμού και να μην σπεύδουν να βγάλουν ταυτότητες παλαιού τύπου καθώς αυτές σε λίγο δεν θα ισχύουν και «τσάμπα μπαίνουν σε αυτή την ταλαιπωρία και επιβαρύνουν και τα αστυνομικά τμήματα με πρόσθετη γραφειοκρατία»

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για πιο ασφαλείς συναλλαγές και για έγγραφα που δεν μπορούν να πλαστογραφηθούν και να χρησιμοποιηθούν εάν κλαπούν και σημείωσε πως θα διευκολύνουν τις μετακινήσεις καθώς αποτελούν μέρος ενός ενιαίου ευρωπαϊκού συστήματος το οποίο θα γίνει υποχρεωτικό.

Στην συνεδρίαση θα παρουσιαστεί και το σαφές χρονοδιάγραμμα για ανανέωση στόλου των αστικών λεωφορείων.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός, από αρχές 2024 θα αρχίσουν να κυκλοφορούν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη τα πρώτα 250 ηλεκτρικά λεωφορεία από μία συνολική νέα παραγγελία στην οποία θα προστεθούν άλλα 1050 ηλεκτρικά λεωφορεία και λεωφορεία φυσικού αερίου.

Στην συνεδρίαση συζητώνται επίσης τα μέτρα για βελτίωση επιχειρησιακών δυνατοτήτων του ΕΚΑΒ, αλλά και το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για τον οποίο ο πρωθυπουργός τόνισε ότι επιφέρει πολύ σημαντικές θετικές αλλαγές στην απασχόληση στα ευρωπαϊκά πρότυπα.

Όπως είπε, οι εργαζόμενοι θα μπορούν να αυξάνουν το εισόδημά τους με δεύτερη δουλειά, η οποία θα είναι νόμιμη και ασφαλισμένη, χωρίς να υπονομεύεται το 8ωρο, ούτε η υποχρέωση της 11ωρης ανάπαυσης.

Αναφερόμενος στις μεταρρυθμίσεις τους ΟΤΑ, ο κ. Μητσοτάκης ξεχώρισε τη νέα έννοια της καθιέρωσης δημόσιων δεικτών ποιότητας έργου σε δήμους και περιφέρειες ώστε να απεικονίζονται οι επιδόσεις και να γνωρίζουν οι πολίτες τις ενέργειες που γίνονται για καθαρισμό οικοπέδων, ρεμάτωνκ.λ.π.

Όπως είπε, με αυτό τον τρόπο η κεντρική διοίκηση θα μπορεί να χρησιμοποιεί τα χρηματοδοτικά εργαλεία για να ενθαρρύνει ή αποθαρρύνει συγκεκριμένες συμπεριφορές.

Με αφορμή εξάλλου το νομοσχέδιο για την Δικαιοσύνη έκανε λόγο για πρώτες τομές και εξέπεμψε το μήνυμα πως η επιτάχυνση της Δικαιοσύνης συνιστά ακρογωνιαία μεταρρυθμιστική πρωτοβουλία αυτής της κυβέρνησης.

Υπογράμμισε τέλος ότι η κυβέρνηση έχει πολλή δουλειά μπροστά της και ζήτησε, παρά τη δυσκολία και την όποια δυσθυμία μπορεί να υπάρχει λόγω του πραγματικά μεγάλου προβλήματος των πυρκαγιών, "να μην ξεχνάμε τη μεγάλη εικόνα για την οποία- όπως είπε- θα μιλήσουμε πολύ πιο αναλυτικά το επόμενο σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη".

Όπως ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, η Ελλάδα εξακολουθεί να είναι πρωταγωνίστρια στο δρόμο της ανάπτυξης και τόνισε ότι "παρά τον επίμονο πληθωρισμό στα τρόφιμα, έχουμε τον τέταρτο χαμηλότερο πληθωρισμό στην Ευρώπη και εξέπεμψε μήνυμα για την επιμονή μας της κυβέρνησης σε μεγάλες αλλαγές".

«Ξέρουμε ότι δεν θα λείψουν τα εμπόδια στο δρόμο μας, αλλά θα συνεχίσουμε να επιμένουμε, συνεπείς στο προεκλογικό μας πρόγραμμα. Γι’ αυτό μας ψήφισε ο ελληνικός λαός», συμπλήρωσε.

Η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου διεξάγεται στην σκιά των πυρκαγιών και αναφερόμενος στην χθεσινή συζήτηση στην Βουλή, ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι ανέλυσε τις αντίξοες συνθηκες που κληθήκαμε να διαχειριστούμε χωρίς να κρύψει αδυναμίες κυρίως στην πρόληψη και τον έγκαιρο εντοπισμό φωτιών χρησιμοποιώντας την σύγχρονη τεχνολογία , αλλά και χωρίς- όπως ανέφερε χαρακτηριστικά- «να μηδενίσω τις τεράστιες προσπάθειες σε μία άνιση μάχη που έγιναν και γίνονται ακόμη και έσωσαν και ζωές και περιουσίες».

«Πιστεύω ότι δώσαμε απαντήσεις σε άδικες κατηγορίες και εύκολους μύθους που καλλιεργούνται, συχνά εσκεμμένα, και ανακοινώσαμε σειρά πρωτοβουλιών ώστε η αρνητική συγκυρία του σήμερα να μετατραπεί σε καλύτερη άμυνα στο αύριο», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης επισήμαίνοντας μεταξύ άλλων την άμεση προμήθεια τεχνολογικού εξοπλισμού, τις νέες διαδικασίες πρόληψης, καθώς και τις πρόσθετες προσλήψεις 1200 νέων πυροσβεστών και δασικών.

Υπογράμμισε επίσης την επιτάχυνση των διαδικασιών για τις αποζημιώσεις, καθώς και το σχέδιο ανασυγκρότηση που θα υπάρξει για τον Έβρο στα πρότυπα της επιτυχημένης παρέμβασης στην βόρεια Εύβοια.

Παράλληλα υποστήριξε ότι «πέρα από απλοϊκές αντιπολιτευτικές κορώνες» δεν άκουσε ρεαλιστική και κοστολογημένη αντιπρόταση και υποστήριξε πως «είναι σαφές ότι στη νέα Βουλή θα είμαστε μόνοι μας στον δρόμο της ευθύνης», την οποία- όπως είπε-"αναλαμβάνουμε και θα την υπηρετήσουμε όλοι μαζί".

#ΚΥΡΙΑΚΟΣ_ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ #ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ #ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ_ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Μητσοτάκης, Φαίνεται,mitsotakis, fainetai