Νέα δημοσκόπηση της Interview, ποια η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ, μαζική απόρριψη της πρότασης Ανδρουλάκη

Νέα δημοσκόπηση της εταιρίας Interview που διενεργήθηκε για λογαριασμό της POLITIC, καταγράφει την διαφορά των δύο πρώτων κομμάτων ΝΔΣΥΡΙΖΑ στο 5%. Υπενθυμίζεται ότι το Μάρτιο, στις έρευνες της ίδα εταιρείας, η διαφορά ήταν στο 3,6% και το Φεβρουάριο στο 6,7%.

Ειδικότερα, η Νέα Δημοκρατία

καταγράφει ποσοστό 31,2% (από 28%) έναντι 26,2% του ΣΥΡΙΖΑ (από 24,4%). Το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ είναι σταθερά στο 9,2%, το ΚΚΕ ανεβαίνει στο 6,7% (από 5,5%), η Ελληνική Λύση στο 4% (από 4,2%), το ΜέΡΑ25 στο 4% (από 3,5%) και ακολουθούν η Εθνική Δημιουργία με 1,7% (από 1,5%), και οι Έλληνες για την Πατρίδα με 2% (από 1,6%).

Το ποσοστό των αναποφάσιστων βρίσκεται στο 10,5%.

Στο ερώτημα για τις ενδεχόμενες επαναληπτικές εκλογές, η ΝΔ διατηρεί προβάδισμα και ενισχύεται περαιτέρω (33,1% από το 31,2% της πρώτης Κυριακής). Το ίδιο, αλλά σε μικρότερη δυναμική και για τον ΣΥΡΙΖΑ (26,7% από 26,2%). Η αυτοδυναμία δεν είναι εφικτή στις δεύτερες εκλογές, σύμφωνα με αυτά τα ποσοστά.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η καρτέλα της διαχρονικής εξέλιξης της διαφοράς ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ. Η καμπύλη φανερώνει τη φθορά του κυβερνώντος κόμματος όσο εξελίσσεται η θητεία και τον Απρίλιο του 2023 καταγράφεται η μικρότερη διαφορά (3,6%).

Απόρριψη της πρότασης Ανδρουλάκη - Απόρριψη Βενιζέλου

Μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη, αναφορικά με τον επόμενο πρωθυπουργό, το 67% διαφωνεί με τη θέση του να προτείνει άλλο πολιτικό πρόσωπο πέραν του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα. Ένα 22% συμφωνεί ή μάλλον συμφωνεί με την πρόταση Ανδρουλάκη.

Μάλιστα, απέναντι στην έντονη φημολογία πως ο Νίκος Ανδρουλάκης, θα προτείνει τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο για πρωθυπουργό σε μια κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, η συντριπτική πλειοψηφία (87%) διαφωνεί με τη συγκεκριμένη επιλογή και μόνο 8% θα ενέκρινε αυτό το πρόσωπο.

#ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ #INTERVIEW #ΕΚΛΟΓΕΣ_2023 #ΕΘΝΙΚΕΣ_ΕΚΛΟΓΕΣ_2023 #ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ_ΕΚΛΟΓΩΝ_2023
Keywords
Τυχαία Θέματα