Νέα μέτρα σε εστίαση: Διασκέδαση και χορός στο... καθιστό

Όπως ανακοινώθηκε από τον Υπουργό Υγείας, η εστίαση - διασκέδαση θα κλείνει τα μεσάνυχτα ενώ θα υπάρχει όριο στο τραπέζι και θα απαγορεύονται οι όρθιοι.

Η κυβέρνηση έκανε δεκτή την εισήγηση των ειδικών κι επέβαλε αυστηρότερα μέτρα που θα ισχύσουν από την ερχόμενη Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2022. Τα νέα μέτρα στοχεύουν κυρίως στην διασκέδαση και την εστίαση, όπου νυχτερινά μαγαζιά κι εστιατόρια θα κλείνουν τα μεσάνυχτα, ενώ και οι εργαζόμενοί τους υποχρεούνται να φορούν διπλή μάσκα.

«Η

πανδημία και η μετάλλαξη της Όμικρον είναι σε μεγάλο βαθμό στην ελληνική επικράτεια και ιδιαίτερα στην Αττική. Αυτό μας προβλημάτισε για τον χρόνο ισχύος των μέτρων. Δεν υπάρχει ιδιαίτερη πίεση στο ΕΣΥ και έτσι τα μέτρα θα ισχύσουν από 03/01/2022», είπε ο υπουργός Υγείας.

Έκκληση για την Πρωτοχρονιά

Την ίδια ώρα ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης έκανε έκκληση για την Πρωτοχρονιά, παρουσιάζοντας τα νέα στοιχεία για την μετάλλαξη Όμικρον, λέγοντας ότι όσοι βγουν να διασκεδάσουν να είναι προσεκτικοί, να τηρούν τα μέτρα, να είναι εμβολιασμένοι και την επόμενη να κάνουν έλεγχο, απαραιτήτως αν δουν συγγενείς άνω των 60 ετών. Αν μάλιστα, όπως είπε, οι συγγενείς άνω των 60 ετών είναι ανεμβολίαστοι να αποφύγουν να τους συναντήσουν.

Αναλυτικά για τη διασκέδαση ανακοινώθηκαν τα εξής:

Τα μαγαζιά σε εστίαση και διασκέδαση θα παραμένουν ανοιχτά μέχρι και τα μεσάνυχτα γεγονός που σημαίνει ότι φαγητό και ποτό θα είναι με το ρολόι στο χέρι από 3 Ιανουαρίου.

Προς το παρόν η μουσική φαίνεται να γλίτωσε και θα παίζει κανονικά ωστόσο απαγορεύεται να σηκωθεί κάποιος από το τραπέζι να χορέψει καθώς δεν θα επιτρέπονται όρθιοι πελάτες στα μαγαζιά, παρά μόνο καθήμενοι.

Ωστόσο, όπως υπογράμμισε ο Θάνος Πλεύρης, η διακοπή της θα είναι το επόμενο μέτρο αν δεν τηρηθούν όσα ανακοινώθηκαν σήμερα.

Παράλληλα τέλος μπαίνει και στις μεγάλες παρέες και πλέον θα επιτρέπονται έως 6 άτομα ανά τραπέζι από 10 που ήταν σύμφωνα με την προηγούμενη απόφαση

Συνεχίζει φυσικά να ισχύει ότι είσοδο θα έχουν αποκλειστικά και μόνο εμβολιασμένοι ή όσοι 'έχουν νοσήσει, αποκλείονται δηλαδή οι ανεμβολίαστοι ενώ για την είσοδο μέσα στο κατάστημα ή για οποιαδήποτε περιφορά μέσα όπως το να πάει κάποιος στην τουαλέτα υποχρεωτική είναι η χρήση μάσκας

Keywords
Τυχαία Θέματα