Νέα παρέμβαση Μητσοτάκη στη Βουλή για τις προεκλογικές δεσμεύσεις της ΝΔ

Σύμφωνα με πληροφορίες είναι πιθανό να υπάρξει σήμερα το απόγευμα νέα παρέμβαση από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στην Βουλή όπου συζητείται το νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών με το οποίο υλοποιείται το 50% των προεκλογικών δεσμεύσεων της ΝΔ στην οικονομία.

Όπως αναφέρει ο κυβερνητικός

εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης σε ανακοίνωσή του για την χθεσινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, το νομοσχέδιο περιλαμβάνει αυξήσεις στους μισθούς του προσωπικού του δημοσίου τομέα και στις συντάξεις υπαλλήλων και λειτουργών του μικρού Δημοσίου, μειώσεις φόρων και οικονομικές ενισχύσεις για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και τους νέους.

Πρόκειται, τονίζει, για δημοσιονομικές παρεμβάσεις συνολικού ύψους 4,4 δισ. ευρώ εντός της τετραετίας 2024-2027 και επιπλέον 385 εκατ. ευρώ για το τρέχον έτος, πέραν της επέκτασης κατά 375 εκατ. ευρώ των δανείων του προγράμματος «ΣΠΙΤΙ μου».

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι με το νομοσχέδιο εισάγονται ρυθμίσεις για την αξιολόγηση από το Δημοσιονομικό Συμβούλιο του δημοσιονομικού αντίκτυπου των προεκλογικών προγραμμάτων των πολιτικών κομμάτων και των συνασπισμών κομμάτων, ρυθμίσεις για την περιστολή φαινομένων αθέμιτης κερδοφορίας, στο πλαίσιο του περιθωρίου μικτού κέρδους, την επέκταση του καλαθιού του νοικοκυριού έως τις 31.12.2023 και εισάγεται προς ψήφιση συμπληρωματικός προϋπολογισμός ύψους 700 εκατ. ευρώ για το 2023, προκειμένου να καλυφθούν δαπάνες που σχετίζονται με ενισχύσεις και λοιπά οικονομικά μέτρα του νομοσχεδίου τα οποία αφορούν το τρέχον έτος, με τις αυτοδιοικητικές εκλογές, με ανάγκες του Υπουργείου Υγείας καθώς και με δαπάνες φορέων του Δημοσίου που οφείλονται στην ενεργειακή κρίση.

#ΚΥΡΙΑΚΟΣ_ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ #ΒΟΥΛΗ #ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
Keywords
Τυχαία Θέματα