Νέα Σμύρνη: Το τμήμα Εκβιαστών συνθέτει το παζλ του εμπρησμού στο εστιατόριο, πού επικεντρώνονται οι έρευνες

Το τμήμα Δίωξης Εκβιαστών ανέλαβε την υπόθεση του εμπρησμού γνωστού εστιατορίου της Νέας Σμύρνης και επιχειρεί να λύσει το παζλ που θα αποκαλύψει τον «εντολέα» αλλά και τους δράστες της καταδρομικής επίθεσης.

Σε εξέλιξη είναι η έρευνα του τμήματος της Δίωξης Εκβιαστών που έχει την υπόθεση του -όπως όλα δείχνουν- εμπρησμού του γνωστού εστιατορίου στη Νέα Σμύρνη. Οι έμπειροι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ

συγκεντρώνουν πληροφορίες και στοιχεία που θα ρίξουν φως στην υπόθεση, αποκαλύπτοντας τόσο τον άνθρωπο που πιθανόν έδωσε την εντολή όσο και τους «εκτελεστές» του «χτυπήματος».

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα στελέχη της Αστυνομίας θεωρούν ότι όσοι έδωσαν την εντολή για την καταδρομική επίθεση τα ξημερώματα της Παρασκευής, δεν ήθελαν απλά να προειδοποιήσουν τους ιδιοκτήτες αλλά να καταστρέψουν το κατάστημα.

Εξάλλου, σε περίπτωση που ήθελαν να περάσουν κάποιο «μήνυμα», το «χτύπημα» θα ήταν διαφορετικό και ούτε οι ζημιές δεν θα είχαν αυτή την έκταση αλλά ούτε και κινδύνευε ανθρώπινη ζωή.

Στη Δίωξη Εκβιαστών έχουν μαρτυρίες ότι στην εμπρηστική επίθεση έλαβαν μέρος δύο ή τρία άτομα. Έσπασαν τις τζαμαρίες του εστιατορίου και περιέλουσαν χώρους του καταστήματος με εύφλεκτο υγρό ενώ στη συνέχεια πέταξαν μέσα σε αυτό φωτοβολίδες.

Στο «μικροσκόπιο» των αστυνομικών έχει μπει υλικό από κάμερες ασφαλείας παρακείμενων καταστημάτων και κτιρίων, καθώς και εικόνα από το καταγραφικό του εστιατορίου. Παράλληλα, συγκεντρώνουν καταθέσεις υπάλληλων. Όπως έχει γίνει γνωστό έως τώρα, οι ιδιοκτήτες του εστιατορίου ανέφεραν ότι δεν είχαν δεχτεί κάποια απειλή.

Επίσης, οι έμπειροι αξιωματικοί ανασύρουν αρχεία άλλων εμπρησμών προκειμένου να διαπιστώσουν πιθανές ομοιότητες με άλλη επίθεση.

Το χρονικό της εμπρηστικής επίθεσης

Συναγερμός σήμανε τα ξημερώματα της Παρασκευής 24 Μαρτίου 2023 στην Πυροσβεστική, έπειτα από πυρκαγιά που ξέσπασε περίπου στις 4:30 σε γνωστό εστιατόριο που βρίσκεται σε ισόγειο πολυκατοικίας επί της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου στη Νέα Σμύρνη.

Σύμφωνα με μαρτυρία υπαλλήλου καθαριότητας του εστιατορίου, το οποίο καταστράφηκε ολοσχερώς, εμφανίστηκαν ξαφνικά, τα ξημερώματα, δύο με τρία άτομα τα οποία έσπασαν ένα τζάμι και πέταξαν κάτι μέσα και αμέσως μετά εκδηλώθηκε η φωτιά.

Η πυρκαγιά εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα σε διαμερίσματα που βρίσκονται στο ίδιο κτίριο, στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου. Ένας άνδρας διακομίστηκε με εγκαύματα σε νοσοκομείο, ενώ απεγκλωβίστηκαν ακόμα τέσσερα άτομα, μεταξύ των οποίων και ένα μωρό που μεταφέρθηκε, για προληπτικούς λόγους, στο νοσοκομείο Παίδων.

#ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ #ΝΕΑ_ΣΜΥΡΝΗ #ΕΜΠΡΗΣΜΟΣ #ΔΙΩΞΗ #ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ #ΕΛΑΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Σμύρνη, Εκβιαστών,smyrni, ekviaston