Νέα τάση - «Δόντια Τουρκίας»: Φτιάχνουν φτηνά δόντια και καταλήγουν με επίπονες επιπλοκές

«Turkey teeth», δηλαδή «δόντια Τουρκίας» αποκαλείται το νέο trend χιλιάδων Βρετανών, που ταξιδεύουν στη γειτονική χώρα, επιδιώκοντας να πετύχουν φθηνές οδοντιατρικές εργασίες για το τέλειο χαμόγελο και καταλήγουν με επίπονες επιπλοκές.

Η νέα τάση στην αισθητική που έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής από την Κέιτι Πράις και τον Τζακ Φίντσαμ του Love Island θέλει να τροχίζουν τα δόντια και να τους βάζουν θήκες ή

όψεις πορσελάνης. Στόχος είναι το χαμόγελο των ασθενών να γίνει πιο γεμάτο και να αποκτήσει λάμψη, ενώ το trend τροφοδοτείται από το hashtag #Turkeyteeth.

Ωστόσο, ένα νέο ντοκιμαντέρ του BBC εξετάζει τις συνέπειες μιας θεραπείας που δεν πήγε καλά και προσπαθεί να διερευνήσει αν αξίζει τον κόπο το ταξίδι, με τους Βρετανούς οδοντιάτρους να προειδοποιούν ότι οι επιπλοκές ενδέχεται να κοστίσουν πολύ υψηλά ποσά για τους ασθενείς που θα πρέπει να επιδιορθώσουν την κακή δουλειά που τους έχει γίνει. Ορισμένοι οδοντίατροι που ρωτήθηκαν για λογαριασμό του BBC είπαν ότι ορισμένες από τις διορθωτικές εργασίες έγιναν από το NHS.

Τι περιγράφει γυναίκα που δοκίμασε την νέα τάση

Σε μία περίπτωση, η χρήστης του TikTok Lisa Martyn αποκάλυψε ότι η εμπειρία της μετατράπηκε σε εφιάλτης, όταν ταξίδεψε στην Τουρκία και πλήρωσε για την αισθητική θεραπεία 3.500 ευρώ.

Μιλώντας στο BBC η γυναίκα είπε ότι εξαπατήθηκε στο όνειρό της να έχει τέλεια δόντια με τα οποία δεν θα είχε ποτέ προβλήματα. Ωστόσο υποστηρίζει ότι τελικώς παραπλανήθηκε, καθώς αντί για πορσελάνες της έβαλαν θήκες. «Κανείς δεν μου είπε τους κινδύνους ή αν υπάρχουν άλλες επιλογές. Σκέφτηκα ότι μόλις έβαζα τις θήκες στο στόμα μου, αυτό θα ήταν – δεν θα υπήρχαν ποτέ άλλα προβλήματα. Αλλά όχι μόνο πονάω κάθε μέρα, αλλά μου κόστισε και αρκετά μεγάλο ποσό. Είναι το μεγαλύτερο λάθος της ζωής μου» δηλώνει.

{https://www.youtube.com/watch?v=Uv1xJzS3wsM&t=3s}

#ΔΟΝΤΙΑ #ΤΟΥΡΚΙΑ #ΠΟΝΟΙ
Keywords
Τυχαία Θέματα