Νέες εμπρηστικές δηλώσεις Ερντογάν: «Η Ελλάδα δεν είναι ίση με εμάς, δεν μπορεί να είναι συνομιλητής μας» (βίντεο)

Συνεχίζει να παραμένει προκλητικός ο Ερντογάν με νέες εμπρηστικές δηλώσεις του προς την Ελλάδα. Συγκεκριμένα μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου του είπε πώς «Η Ελλάδα δεν είναι ίση με την Τουρκία πολιτικά, οικονομικά ή στρατιωτικά».

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ότι: «Η Ελλάδα

δεν είναι ίση με εμάς, ούτε πολιτικά, ούτε στρατιωτικά, ούτε οικονομικά. Γι' αυτόν τον λόγο δεν μπορεί να είναι συνομιλητής μας», είπε προκαλώντας για ακόμα μια φορά.

Σημειώνεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά, πάντως, που ο Ταγίπ Ερντογάν δηλώνει ότι η Τουρκία δεν σκοπεύει να συνεχίσει τις συνομιλίες της με την Ελλάδα.

{https://twitter.com/RTErdogan/status/1566861236016496641?s=20&t=lEQywX5umd_uCETl5YPFYg}

Απαράδεκτες και προσβλητικές οι δηλώσεις του Προέδρου της Τουρκίας σε βάρος της Ελλάδας, αναφέρει το κυπριακό υπουργείο Εξωτερικών

Παρακολουθούμε με απογοήτευση και προβληματισμό την όξυνση της τουρκικής ρητορικής παραφροσύνης, αυτή τη φορά με ανιστόρητες δηλώσεις και δημόσιες απειλές του Τούρκου Προέδρου σε βάρος της Ελλάδας και του Ελληνικού λαού, αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών της Κύπρου σε ανακοίνωσή του.

Στην ίδια ανακοίνωση, το κυπριακό ΥΠΕΞ καταδικάζει, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, την υβριδική αυτή συμπεριφορά της Τουρκίας, η οποία είναι αντίθετη με το Διεθνές Δίκαιο, αλλά και με τη γενικότερη προσπάθεια οικοδόμησης σχέσεων καλής γειτονίας, στοιχείου απαραίτητου για δημιουργία συνθηκών ασφάλειας και ευημερίας στην περιοχή της Μεσογείου.

Τέτοιες δηλώσεις, προερχόμενες μάλιστα από τον Πρόεδρο της Τουρκίας, είναι απαράδεκτες και προσβλητικές και συντείνουν στο κλίμα έντασης που επιχειρεί να δημιουργήσει η Τουρκία σε βάρος της ΕΕ αλλά και των κρατών μελών της. Εκφράζουμε πλήρη αλληλεγγύη και συμπαράσταση στην Ελλάδα και στον ελληνικό λαό, καταλήγει το κυπριακό υπουργείο Εξωτερικών στην ανακοίνωσή του.

«Οι δηλώσεις αυτές είναι πηγή μεγάλης ανησυχίας»

Σε συνέντευξη Τύπου της Κομισιόν, ο εκπρόσωπος Πίτερ Στάνο απάντησε σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου με αφορμή τις τελευταίες δηλώσεις του Τούρκου προέδρου κατά της Ελλάδας.

«Οι δηλώσεις αυτές είναι πηγή μεγάλης ανησυχίας. Αναμένουμε από την Τουρκία να απέχει από κλιμακούμενη ρητορική και να δεσμευθεί σε σχέσεις καλής γειτονίας και όχι το αντίθετο. Σε ό,τι αφορά τις σχέσεις της με την Ελλάδα, τα όποια ανοιχτά ζητήματα αναμένουμε να αντιμετωπίζονται με ειρηνικό τρόπο, μέσω του διαλόγου καλή τη πίστει, με σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο και σύμφωνα με την αρχή των σχέσεων καλής γειτονίας», σημείωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν

#ΕΛΛΑΔΑ #ΤΟΥΡΚΙΑ #ΡΕΤΖΕΠ_ΤΑΓΙΠ_ΕΡΝΤΟΓΑΝ #ΕΡΝΤΟΓΑΝ
Keywords
Τυχαία Θέματα