Νέο γύρο οικολογικών παρεμβάσεων στα σχολεία της Νίκαιας εγκαινίασε ο Γιώργος Ιωακειμίδης

«Μετά τις «γωνιές ανακύκλωσης» για τις οποίες έγραψα την προηγούμενη εβδομάδα, με χαρά επανέρχομαι στις οικολογικές παρεμβάσεις που κάνουμε στα σχολεία της πόλης» αναφέρει στην προσωπική του σελίδα στο Facebook ο Δήμαρχος Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη, Γιώργος Ιωακειμίδης.

«Στην οροφή του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου του Δήμου μας, εγκαταστήσαμε φωτοβολταϊκά στοιχεία για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

Πρόκειται

για την έναρξη μιας νέας πρωτοβουλίας που σκοπό έχει να ενισχύσει την οικολογική συνείδηση των παιδιών και ταυτόχρονα, να εξοικονομήσει ενέργεια άρα και οικονομικούς πόρους για το Δήμο μας.
Η ηλιακή ενέργεια μετατρέπεται σε ηλεκτρική, διοχετεύεται στο δίκτυο της ΔΕΗ και συμψηφίζεται στο λογαριασμό, που είναι κατά πολύ μειωμένος.

Δεν επιλέξαμε τυχαία να ξεκινήσουμε από το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο της πόλης. Πρόκειται για απόφαση με συμβολικό και ουσιαστικό χαρακτήρα, αφού εκεί φοιτούν 37 παιδάκια ΑΜεΑ, το κτήριο πρόσφατα ανακατασκευάστηκε, εξοπλίστηκε και είναι πλήρως στελεχωμένο με όλες τις προβλεπόμενες ειδικότητες.

Το πρόγραμμα εγκατάστασης φωτοβολταϊκών στοιχείων σε σχολεία της πόλης, συνεχίζεται στο 27ο Δημοτικό της Νίκαιας, στο 1ο Δημοτικό Ρέντη, στο 7ο Δημοτικό Νίκαιας και στο 4ο Δημοτικό Ρέντη.

Σκοπός μας είναι στην νέα 4ετία, να γίνει ένα δίκτυο φωτοβολταϊκών σε όλα τα σχολεία της πόλης. Η οικονομία το ζητάει, η κλιματική αλλαγή στον πλανήτη το απαιτεί και τέτοιες ριζοσπαστικές πρακτικές, είναι αναγκαίες.
Με τις δράσεις αυτές αποδεικνύουμε ότι η προστασία του περιβάλλοντος και η εξοικονόμηση των φυσικών πόρων, για εμάς δεν αποτελούν απλά «θέσεις» ή «διακηρύξεις».

Γίνονται πράξη, μπαίνουν στην καθημερινή ζωή της πόλης και μάλιστα με στόχευση στην επόμενη γενιά!»

Η ανάρτηση του κ. Ιωακειμίδη:

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις για τις αυτοδιοικητικές εκλογές στα Eklogikanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα